Japonya'yı tayfun vurdu! Binlerce kişi tahliye ediliyor

sağanak yağış Japonya

Japonya'da sağanak ve kuvvetli rüzgarlar sonrası binlerce kişiye tahliye uyarısı verildi, tren seferleri durduruldu. Bazı tren seferleri askıya alınırken, 63 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

Japonya'da etki gösteren ve Japon Denizi kıyısındaki eyaletler başta olmak üzere ülkenin batı ve güney bölgelerinde şiddetli yağış ve rüzgarlara neden olan Lupit Tayfunu hayatı olumsuz etkiledi. Hiroşima, Shimane ve Ehime eyaletleri başta olmak üzere riskli bölgelerde yaşayan yaklaşık 300 bin kişiye tahliye uyarısı yapıldığı öğrenildi.

Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle Osaka şehri ile Kansai Uluslararası Havaalanı'nı birbirine bağlayan köprü geçici olarak trafiğe kapatılırken, hızlı tren seferlerinde de kısmi aksaklıklar yaşandı. Ayrıca zorlu hava koşulları nedeniyle 63 uçuşun iptal edildiği kaydedildi. Shimane eyaletinde yoğun yağışın neden olduğu nehir taşkınında bir kişinin kaybolduğu belirtilirken, Tokyo'daki Sumida Nehri'nde de su seviyesinin yükselerek yaya yoluna ulaştığı amatör kameralara yansıdı.

Japonya'yı tayfun vurdu! Binlerce kişi tahliye ediliyor - Resim : 1

Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin Kanto, Kansai ve Tokai bölgelerinde gece boyunca aşırı yağış riskinin devam edeceği konusunda uyardı. Yerel otoriteler riskli bölgelerde yaşayan sakinleri şiddetli yağışlar, kuvvetli rüzgarlar, heyelanlar, su baskınları ve yüksek dalgalara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) aşırı yağışın sürdüğü Hokkaido, Aomori, İwate ve Gifu eyaletleri için heyelan uyarılarında bulundu.

JMA rüzgarların hızının Hokkaido'da saatte 90 kilometreyi, Tohoku ve Hokuriku'da saatte 80 kilometreyi bulacağını açıkladı.

Kamu yayıncısı NHK, İwate'de 2 bin 405, Aomori'de 8 bin 399, Hokkaido'da 1204 kişiye yönelik tahliye uyarıları verildiğini bildirdi.

Japonya Doğu Demiryolları da ülkenin batısında işlek kullanılan Tokaido hattındaki bazı tren seferlerinin askıya alındığını açıkladı.

Kaynak: AA

japonya sağanak tayfun