Japonya'daki toplu mezar görenleri hayrete düşürdü

Japonya'daki toplu mezar görenleri hayrete düşürdü

Japonya'daki bir tren istasyonu şantiyesinde, küçük dairesel mezarlara sıkıştırılmış 1500'den fazla ceset içeren tarihi bir toplu mezar bulundu

Japonya’nın Osaka kentinde bir tren istasyonu şantiyesi çalışmasında bulunan mezarların, ‘Umeda Mezarları’ olduğu ifade edildi. Osaka kenti yetkilileri, otuz yıldır bölgedeki harabeleri araştırdıklarını belirterek, mezarların 1868 yılı Edo dönemine ait olduğunu düşündüklerini açıkladı.

Mezarların, 1868 tarihinden kalma olduğu ve bir hastalıktan dolayı toplu ölen kişilere ait olduğu belirtildi.

Japonya’nın Osaka kentinde bir tren istasyonu şantiyesi çalışmasında bulunan mezarların, ‘Umeda Mezarları’ olduğu ifade edildi. Osaka kenti yetkilileri, otuz yıldır bölgedeki harabeleri araştırdıklarını belirterek, mezarların 1868 yılı Edo dönemine ait olduğunu düşündüklerini açıkladı. Kazıdan elde edilen diğer kalıntılar arasında hayvan kemikleri, çanak çömlek, çini, madeni paralar ve tarak gibi tarihi eserler yer aldı. 

Osaka kent yetkililer bulunan Umeda Mezarı’nın kentteki yedinci tarihi mezar olduğunu ifade ederek, mezarlarda gömülen kişilerin Osaka Kalesi Kasabası'nda ve çevresinde yaşayan sıradan insanlar olduğunu açıkladı. Küçük dairesel mezarlara gömülen kişilerin muhtemelen bir hastalıktan topluca öldüğünü düşünen yetkililer, bazı mezarların derinliklerinde birden çok kişinin gömülü olduğunu ifade etti.

Osaka Şehri Eğitim Kurulu ve Osaka Şehri Kültürel Miras Derneği, 1991'den beri mezarlığın bulunduğu alanda kazı yaptıklarını belirterek, "İnsan kemikleri de dahil olmak üzere bulunan kalıntıların şu anda ayıklanıp analiz ediliyor. İnsanlara ek olarak, mezarlığın kuzey kesiminde çeşitli sayılarda domuza, güney kesiminde iki ata ve bir de kediye ait kemik bulundu" açıklamasını yaptı.

Japonya'daki toplu mezar görenleri hayrete düşürdü - Resim : 1

UMEDA MEZARI NEDİR?

Umeda, Edo döneminden (1603-1868) Meiji döneminin ilk 20 yılına (1868-1912) kadar Osaka'nın en büyük 7 mezarlığından biri olduğu için tarihsel olarak Umeda Haka (Umeda Mezarı) olarak adlandırılmıştır. 

Tokugawa dönemi olarak da adlandırılan Edo dönemi  1603-1868 yılları arasını kapsıyor. 24 Mart 1603 tarihinde Edo'da (Japonya’nın bugünkü başkenti olan Tokyo’nun eski adı) Tokugawa Ieyasu tarafından Tokugawa Şogunluğu'nun kurulmasıyla başlayan periyod, 3 Mayıs 1868'de Meiji Restorasyonu'nun başlamasıyla sona erdi.

Bununla birlikte, Osaka’daki büyük bir metro istasyonun yanında bulunan mezarlıkta özel eşyalara rastlanmaması onun halk için inşa edildiğini düşündürüyor. Araştırmacılar, bu şekilde gerçekleşen gömülerin, insanların doğal afet veya salgın sırasında aynı anda öldüğünü gösterdiğini açıkladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

japonya toplu mezar Osaka