Japonya'da otomatlardan koronavirüs testleri satılacak

Japonya koronavirüs
Japonya'da otomatlardan koronavirüs testleri satılacak

Japonya'da hükümet, başkent Tokyo'da koronavirüs testlerinin otomat makinelerde satışına izin verdi. Otomat makinelerde satışa çıkan koronavirüs testlerinin 56 dolardan (429 TL) satıldığı ifade edildi.

Japonya'da hükümet, günde 40 bin PCR testini sadece öncelikli ihtiyaç sahiplerine yapılması ve testlerin yaygınlaştırılması için başkent Tokyo'ya otomat makineleri kuruldu. Japonların güvenli PCR testine ulaşmalarını sağlamak için Tokyo bölgesinde 7 makine kuran Laketown Takenoko Kulak Burun ve Boğaz Kliniği direktörü Dr. Hideki Takemura, test kitleri satan otomat makinelerinin tüketicilere kolaylık sunduğunu söyledi.

Japonya'da otomatlardan koronavirüs testleri satılacak - Resim : 1

PCR TESTİ 429 TL

Uygulamanın ilk gününden bu yana halktan olumlu tepkiler alındığı belirtilirken, bazı günler testlere gösterilen ilgi nedeniyle otomoar makinelerin günde iki kez doldur boşalt yapıldığı ifade edildi. İçinde 60 testin bulunduğu otomat makinalarda satışa çıkan bir koronavirüs testinin fiyatının 56 dolardan (429 TL) satıldığı kaydedildi. Otomat makinadan PCR testi alan kişilerin, tükürük örneğini e-posta adresi ile ilgili birime gönderiyor.

Japonya'da otomatlardan koronavirüs testleri satılacak - Resim : 2

KORONAVİRÜS AŞISI 5 KİŞİDE DAHA YAN ETKİ GÖSTERDİ

Yeni tip korona virüs (Covid-19) aşılama seferberliği dünyanın farklı ülkelerinde sürerken, 17 Şubat'tan bu yana sağlık çalışanlarını aşılamayı sürdüren Japonya’da sağlık bakanlığından yeni yan etki açıklaması geldi. Pfizer-BioNTech aşısı uygulanan 5 kişinin daha ölümcül olabilen bir alerjik reaksiyon anafilaksi geçirdiği bildirildi. 20'li ve 50'li yaşlarında olan 5 kadının boğazda kızarıklık ve ağrı benzeri semptomlar geliştirdiği kaydedilirken, şahısların tümünün sağlık durumunun ilaç tedavisinin ardından normale döndüğü belirtildi. Ayrıca 5 kişiden 4'ünün astım ve ilaç alerjisi rahatsızlıklarının bulunduğu öğrenildi. Gözlenen belirtilerin aşı ile kesin bir ilişkinin olup olmadığını belirlemek üzere inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Japonya'da otomatlardan koronavirüs testleri satılacak - Resim : 3

ANİDEN GELİŞEN ÖLÜME NEDEN OLABİLİYOR

Son gelişme ülkede Covid-19 aşısı uygulandıktan sonra anafilaksi geliştiren hastaların toplam sayısını 8'e çıkarırken, uzmanlar olağan dışı semptomların aşı ile ilgisi ve hangi belirtilerin anafilaksi olarak değerlendirilmesi gerektiği konusunda detaylı çalışmaların gerekliliğine dikkat çekti.

Aniden gelişen ve ölüme neden olabilen ciddi bir alerjik reaksiyon olarak bilinen anafilaksi genel olarak kızarıklık, kaşıntı, boğaz şişmesi ve kan basıncının düşmesi gibi semptomlarla kendini gösteriyor. Anafilaksinin yaygın nedenleri arasında ise böcek ısırmaları, gıdalar ve ilaçlar yer alıyor. Japonya'da dün itibariyle Covid-19'a yakalanan toplam kişi sayısının 441 bin 292'ye yükseldiği bildirilmiş, ölü sayısı da 8 bin 321 olmuştu.

Kaynak: DHA

japonya Tokyo koronavirüs