Japonya'da durumu ağırlaşan korona hastası 120 hastanede yer bulamadı!

Japonya koronavirüs
Japonya'da durumu ağırlaşan korona hastası 120 hastanede yer bulamadı!

Japonya'da durumu ağırlaşan bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastasını, "yatak kapasitelerinin tamamına yakınının dolu olmasını" gerekçe gösteren yaklaşık 120 hastane kabul etmedi

Resmi yayın kuruluşu NHK'nin haberine göre, son günlerde vakalardaki artış nedeniyle "yeni dalga" endişesinin yaşandığı Japonya’da durumu ağır olan bir korona virüs hastasına 120 farklı sağlık kuruluşunda yer bulunamaması, sağlık sisteminin durumuna dair endişeleri artırdı.

Japon devlet medyasında yer alan habere göre Tokyo'da yaşayan 50'li yaşlardaki bir hasta Ağustos ayı başında Covid-19'a yakalandı. Evde tedavi gören hasta, iki gün içinde nefes almakta zorlanma dahil ağır semptomlar göstermeye başladı. Sağlık çalışanlarının, durumu ağırlaşan hastayı yatıracak bir hastane bulmak için 5 saat harcadığı, yaklaşık 120 hastanenin yatışı kabul etmediği öğrenildi.

Hastane yönetimlerinin "yatak kapasitelerinin tamamına yakınının dolu olmasını" gerekçe göstererek hastayı reddettiği bildirildi. Kovid-19 hastasının sonunda Tokyo'da Nippon Medical School Hastanesi'ne yatırıldığı belirtildi.

Hastanenin NHK'ye konuşan yoğun bakım merkezi yöneticisi Şoci Yokobori, daha önce hiç bu kadar yatış talebi görmediğini söyledi. Şoci, vaka sayılarının düşürülememesi halinde normalde hayatlarını kurtarılabilecekleri hastaları kurtaramamaktan endişe ettiklerini vurguladı.

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Japonya’da Covid-19 vakalarında son 2 haftadır artış gözlenmiş, geçtiğimiz hafta üst üste rekor kıran enfeksiyonların sayısı dün itibariyle 1 milyon 55 bin 602'ye ulaşmıştı. Salgının başından bu yana 15 bin 328 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, nüfusun yaklaşık 35'lik kısmının aşılanabilmiş olması eleştirilere neden olmuştu. Uzmanlar ise sağlık sistemi üzerindeki yükün hafifletilmesi için tedbirlerin artırılması ve aşılamanın hızlandırılması çağrısında bulunmuştu.

 Kovid-19 vaka sayısı son 24 saatte 10 bin 574 artarak 1 milyon 55 bin 602’ye, virüse bağlı can kaybı sayısı 19 artışla 15 bin 328’e yükseldi. Son bir günde 32 bin 18 kişiye virüs testi yapılırken, 9 bin 212 kişinin taburcu edildiği ülke genelinde 1230 kişi yoğun bakım servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.

Kaynak: İHA

japonya koronavirüs