Jacinda Ardern, Harvard Üniversitesi'ne katılacak

Yeni Zelanda Dünya haberleri
Jacinda Ardern, Harvard Üniversitesi'ne katılacak

Yeni Zelanda’nın eski başbakanı Ardern, Harvard Üniversitesi’nin bünyesine katılacak. Ardern, Kamu Liderliği Merkezi'nde 2023 Angelopoulos Küresel Kamu Liderleri Üyesi ve Hauser Lideri olacak.

Yeni Zelanda eski Başbakanı Jacinda Ardern, güz döneminde geçici olarak Harvard Üniversitesi'nin bünyesine katılacak. Harvard Üniversitesi Kennedy Okulu'nun Dekanı Douglas Elmendorf, Jacinda Ardern'in üniversite bünyesine katılacağını duyurdu.

Dekan Elmendorf, "Jacinda Ardern, güçlü ve anlayışlı bir siyasi liderlik sergiledi. Öğrenicilerimize önemli bir anlayış getirecek ve her düzeydeki liderin karşılaşabileceği kamu politikası seçimleri hakkında önemli bilgiler verecek" dedi.

'BU, ÖĞRENMEK İÇİN DE BİR FIRSAT'

Jacinda Ardern ise bu fırsatı yalnızca tecrübelerini paylaşmak için değil öğrenmek için de bir şans olarak gördüğünü ifade ederek, "Liderlerin genellikle olaylar hakkında düşünmek için çok az zamanı vardır ama gelecek neslin liderlerini hakkıyla desteklemek istiyorsak bu çok önemli" değerlendirmesini paylaştı.

Instagram hesabından açıklama yapan Ardern, Harvard Üniversitesi Kennedy School Kamu Liderliği Merkezi ve Berkman Klein İnternet ve Toplum Merkezi'ndeki programlar için üniversiteye katılmaktan 'inanılmaz derecede onur duyduğunu' ifade etti.

 Harvard’daki görevinin ardından Yeni Zelanda'ya dönmeyi planladığını belirten Ardern, güz döneminde üniversitenin Kamu Liderliği Merkezi'nde 2023 Angelopoulos Küresel Kamu Liderleri Üyesi ve Hauser Lideri olarak görev yapacak. 

Kaynak: AA

Yeni Zelanda Harvard Üniversitesi Jacinda Ardern