İzlanda'da yer yarıldı, içine bir kişi düştü

HaberGlobal.com.tr
İzlanda Doğal Afetler
İzlanda'da yer yarıldı, içine bir kişi düştü

İzlanda'da'nın Grindavik kasabasında deprem ve volkanik faaliyetler nedeniyle oluşan yarığa düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

İzlanda medyasına göre, kayıp bir adamın çarşamba günü Grindavik balıkçı kasabasında yarığa düşmesi, depremler ve volkanik faaliyetlerin neden olduğu çatlakları kapatmaya çalışırken gerçekleşti. Çarşamba gecesi tonlarca kaya düşmesi sonucu, yüzlerce kurtarma görevlisinin katıldığı arama çalışmaları perşembe gecesi durdurulmak zorunda kaldı.

Güney İzlanda Emniyet Amiri Ulfar Ludviksson, "Yarıkta çalışanların güvenliğini sağlayamadığımız için gece yarısı aramayı durdurmak zorunda kaldık" dedi. Kurtarma çalışmalarını etkileyen dar boşluk ve zorlu koşullar nedeniyle, arama ekipleri güvenlik önlemlerini artırmak için daha fazla zaman harcamak zorunda kaldı.

Saha müdürü Hjálmar Hallgrímsson, yerel yayın kuruluşu RUV'a, "İnsanları hayati tehlike altına atıyoruz ve bu nedenle güvenlikleri için daha fazla zaman harcamamız gerekiyor" dedi. Ayrıca, çalışma alanının sadece iki kişilik olduğunu ve daha fazla insanın içeri alınamayacağını belirtti.

Grindavik Belediye Başkanı Fannar Jónasson, kazanın "herkesi çok şaşırttığını" ve kasım ayında boşaltılan kasabadaki çatlakların ciddiyetini gösterdiğini ifade etti.