İtalya'nın ünlü su kanallarına hayvanlar geri döndü

koronavirüs
İtalya'nın ünlü su kanallarına hayvanlar geri döndü

İtalya'nın Venedik kentinde bulunan dünyaca ünlü su kanalları koronavirüs salgını nedeni ile boş kalmasının ardından hayvanlar geri döndü.

Koronavirüs salgını nedeni ile birçok ülkede hayat durma noktasına gelirken, salgın nedeni ile dünyaca ünlü turistik yerler ise sessizliğe büründü. İtalya'nın Venedik kentinde bulunan dünyaca ünlü su kanalları korona virüs salgını nedeni ile uygulanan kısıtlamalar sonucu boş kalırken, su kanallarında kirlilik azalmaya başladı. Su kanallarının çamurlu yeşil görünümü azalırken, yabani hayvanların su kanallarına geri döndüğü görüldü.

İtalya'da toplam koronavirüs vaka sayısı 203 bin 591'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 27 bin 682'ye yükseldi. İtalya, dünyada koronaya bağlı ölümlerin en fazla olduğu ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa'da ise birinci sırada yer alıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Avrupa'da en çok etkilediği ülkelerden İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte, salgının henüz bitmediğini, normal hayata hızla dönemeyeceklerini söyledi.

Önlemlerin gevşetilmesinin vaka eğrisindeki düşüşe bağlı olduğunu, bazı önlemlerin 18 Mayıs'tan itibaren gevşetilebileceğini belirten Başbakan Conte, "Eğer bulaşma eğrisi önümüzdeki birkaç gün içinde artmazsa, perakende ticaret, restoran ve kişisel hizmetlerin güvenli bir şekilde açılmasını sağlayarak önlemleri daha da gevşeteceğiz." diye konuştu.

Conte, vaka sayısında ciddi artış görülmesi durumunda yeni kısıtlayıcı önlemlerin alınabileceğini ve bunun bölgesel de olabileceğinin sinyalini vererek mayısta hastalığı geçirenlere yaklaşık 150 bin antikor test yapılacağını dile getirdi.

İtalya venedik haberler koronavirüs