İtalya'dan çarpıcı rapor: 1 kişi ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırıyor

koronavirüs
İtalya'dan çarpıcı rapor: 1 kişi ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırıyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok can kaybı yaşanan ülkelerin başında gelen İtalya'nın Sağlık Enstitüsü'nden salgının bulaşma ihtimallerine yönelik bir analiz yayımlandı

İtalya Sağlık Enstitüsü ISS tarafından yayımlanan raporda, İtalya'da bulunan koronavirüs bulaşma özelliklerinin, Çin'in Vuhan kentinde bulunan verilerle benzerlikler taşıdığı ortaya çıktı. ISS Müdürü Silvio Brusaferro tarafından yapılan açıklamada, İtalya'nın kuzey bölgesi Lombardy'de koronavirüs taşıyan tek bir kişi ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırdığını söyledi.

İTALYA'DAKİ YAYILMA HIZI VUHAN'LA AYNI ÇIKTI 

Brusaferro ülkedeki ölüm oranlarındaki artışı buna bağladıklarını söyledi. Brusaferro analiz yapılan yaşlı ve başka hastalıkları olan erkeklerde, koronavirüsün çok hızlı etki ederek ölümcül hale geldiğini ve bu bulgunun Çin'in Vuhan kentindeki bulgularla benzerlik taşıdığını belirtti.

Kovid-19 bulaşanların toplam sayısı 159 bin 516'a çıkarken, ülkede aktif vaka sayısının 103 bin 616'ya ulaştığı, ölü sayısı ise 20 bin 465'e çıktığı bildirilmişti. 

İtalya sağlık haberleri salgın virüs Covid-19 koronavirüs