İtalya'daki Nerola köyü laboratuvar olarak kullanılacak

koronavirüs
İtalya'daki Nerola köyü laboratuvar olarak kullanılacak

İtalya'daki Nerola köyü, yeni tip koronavirüse dair bilinmeyenlerin anlaşılmasına yardımcı olabileceği düşünülerek laboratuvar olarak kullanılmaya karar verildi

Geçtiğimiz hafta Roma'nın eteklerinde yer alan Nerola köyünde 77 kişide koronavirüs vakasının görülmesinin ardından kırmızı bölge ilan edilen Nerola'da giriş çıkışlar kapatılırken, köyün koronavirüsü anlamak için laboratuvar olarak kullanılmasına karar verildi.

Virüs ilk olarak bir bakımevinde görülürken, iki kişinin ölümüne neden oldu ve kısa süre içinde köye yayıldı. Köydeki yaklaşık 1900 kişiye koronavirüs testi yapılırken, kaç kişinin semptom göstermeden virüs taşıdığı, virüsün insan vücudunda nasıl canlı kaldığı ve öldüğünü anlamak için de kullanılacak.

Nerola Belediye Başkanı Sabrina Granieri, "Bizim fedakarlığımız tüm bilim camiası tarafından kullanılacak" dedi. 

İtalya sağlık yetkilileri sözcüsü ise, enfekte insan sayısı ile köy nüfusu karşılaştırıldığında, sayının fazla oluşunu değerlendirerek, "Virüsun daha fazla yayılma riskini alamadık" açıklamasında bulundu. 

Nerola'da karantina ilan edilmesiyle, halkın alışveriş, eczaneye gitme gibi ihtiyaçlarını ise ordu karşılıyor.  

Koronavirüsün ilk çıktığı yer olan bakımevinde görevli bir doktor ise, "Her şey çok hızlı gelişti, onlar için endişeliyim, 104 yaşında biri bile var. İlk başta gelip ordu açıklayana kadar koronavirüs gibi görünmüyordu" ifadelerini kullandı. 

Toplam vaka sayısında 132 bin 542'ye, can kaybında ise 16 bin 523'e ulaşan İtalya, tüm dünyada en fazla can kayıpları veren ülke konumunda...

İtalya haberler karantinaya alınan köy koronavirüs