İtalya Başbakanı Meloni'nin kapı dışarı ettiği eski sevgilisine ikinci darbe!

İtalya
İtalya Başbakanı Meloni'nin kapı dışarı ettiği eski sevgilisine ikinci darbe!
Fotoğraf: DepoPhotos

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin, taciz edici sözlerinin televizyondan yayınlamasından sonra ayrıldığı eski sevgilisi, artık programını sunmayacak, ancak genel yayın yönetmeni olarak işe devam edecek.

Mediaset grubu tarafından yapılan basın açıklamasında, gazeteci Andrea Giambruno'nun "davranışlarının yol açtığı utanç ve rahatsızlıktan dolayı üzgün olduğu, editörlüğünü yapmaya devam edeceği 'Diario del giorno' programının sunuculuğunu bırakma konusunda şirketle anlaşmaya vardığı" duyuruldu.

Başbakan Giorgia Meloni, özel kanal Rete4'te sunduğu program sırasında bilgisi dışında kaydedilen açıklamalarının yayınlanmasının ardından yedi yaşındaki kızının babası olan ve beraber yaşadığı 42 yaşındaki nikahsız eşinden ayrıldığını cuma günü sosyal medya üzerinden duyurmuştu.

Giambruno’nun, kamera arkasında bir kadın çalışanı taciz eden söylemi ve eylemi, Berlusconi ailesine ait Mediaset grubunun bir diğer kanalı olan Canale 5'te yayınlanan bir hiciv programında yer aldı.

Başbakan Meloni, Canale 5’te perşembe akşamı kayıtların yayınlanması İtalyan medyasında ve sosyal ağlarda büyük heyecana yol açmış ve bir yıldır iktidarda olan ve seçim kampanyası sırasında kendisini "Hıristiyan bir anne" olarak tanıtan aşırı muhafazakâr Meloni için utanç verici bir durum yaratmıştı.

Başbakan Giorgia Meloni, ülkede büyük tartışma konusu haline gelen "first-man skandalı" üzerine, Cuma sabahı sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, “Andrea Giambruno ile yaklaşık 10 yıl süren ilişkim burada bitmiştir’’ demişti.

Meloni, Giambruno ile esasında “yollarının bir süredir ayrılmış olduğunu’’ ve artık bunu eyleme dökme vaktinin geldiğini belirtmişti.

Kaynak: Ajans Bizim