İtalya 2 milyonu aşkın yaban domuzu tarafından işgal edildi: Başkent Roma'ya kadar geldiler

İtalya
İtalya 2 milyonu aşkın yaban domuzu tarafından işgal edildi: Başkent Roma'ya kadar geldiler

İtalya'da hükümet tarım lobisinin baskıları üzerine kırsal kesimden sonra şehirlere de inmeye başlayan ve sayıları 2 milyonu aşan yaban domuzların şehir içinde avlanmasına izin vermeyi planlıyor.

HABER GLOBAL - Kırsal kesimde oldukça yaygın görülen yaban domuzları son zamanlarda İtalya'nın Başkenti Roma'nın orta kesimlerine bile inmeye başladı.

Başbakan Giorgia Meloni'nin önderliğindeki FDI, kentsel ve korunan alanlarda vahşi hayvanların yakalanmasına ve itlaf edilmesine izin vermeye hazırlanıyor.

İtlaf işlemlerini yerel, bölgesel polisler, orman polisi ve lisanslı özel avcılar yapabilecek.

2023 bütçe taslağına eklenen maddenin bütçeyle birlikte yıl sonuna kadar onaylanması bekleniyor.

Yasa değişikliğinde sağlık otoritelerinin izin vermesi halinde itlaf edilen bu hayvanların yenilebileceği bilgisi yer alıyor.

Yaban domuzlarının evleri, okulları ve parkları tehdit etmeye başladığı, çiftlik hayvanlarına saldırdığı ve çok sayıda kazaya neden olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Yeşiller Partisi lideri Angelo Bonelli ise bu değişikliğe şiddetle karşı çıkıyor ve bunun İtalyan Anayasası ve AB Doğa Koruma Kuralları'nın ihlal ettiğini öne sürüyor. Bonelli, İtalyan hükümetini AB'ye şikâyet edeceklerini de duyurdu.

 

Kaynak: Haber Global TV

İtalya avlanma yaban hayvanları