İsyan etti: Bana 'Hindistanlı Greta' demeyi bırakın!

İsyan etti: Bana 'Hindistanlı Greta' demeyi bırakın!

Hindistanlı sekiz yaşındaki iklim aktivisti Licypriya Kangujam, dünyaya böyle seslendi: "Bana 'Hindistanlı Greta' demeyi bırakın."

Hindistanlı sekiz yaşındaki iklim aktivisti Licypria Kangujam, sosyal medya hesabından ülkesindeki medya çalışanlarının haberlerde kendisini "Hindistan'ın Greta Thunberg'i" olarak tanımlanmasını eleştiren bir mesaj yayınladı.

Kangujam, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda "Bana Hindistan'ın Greta'sı demeyi bırakın. Aktivizmimi Greta Thunberg gibi görünmek için yapmıyorum. Evet, bizim ilham kaynağımız ve müthiş etkisi var. Ortak bir amacımız var ama kendi kimliğim, hikayem var. Hareketime, Greta'dan önce Temmuz 2018'de başladım" dedi. 

İsyan etti: Bana 'Hindistanlı Greta' demeyi bırakın! - Resim : 1

Kangujam, iki yılı aşkın süredir sürdürdüğü iklim hareketi hikayesini paylaşımının devamında şöyle anlattı; "Sesimi dünya liderlerine ilk kez 4 Temmuz 2018'te Moğolistan'daki Birleşmiş Milletler etkinliğinde duyurdum. O zamandan beri "Çocuk Hareketi" adını verdiğim akıma başladım. Dünya liderlerimizi, Hintçe'de 'Bachpan Andolan' olarak adlandırılan, acil iklim eylemini gerçekleştirmek için başlattığımız harekete çağırdık. 

İsyan etti: Bana 'Hindistanlı Greta' demeyi bırakın! - Resim : 2

Çalışmamın organizasyondan daha önemli olduğunu düşündüğüm için daha az tanıtım ve medya yayınım var. Medya beni sadece 21 Temmuz 2019'da Hindistan Parlamento Binası önünde bir hafta geçirdiğimde fark etti. Bundan önce 2 Şubat 2019'dan beri Parlamento Hareketi'ni başlatmıştık. Hatta her hafta Hindistan Parlamento Binası önündeki protestolarım nedeniyle 7 yaşındayken Şubat 2019'da (1.Sınıf final sınavından önce) okulumu bıraktım. Hayatımın büyük bölümünü feda etmemin sebebi bana 'Hindistanlı Greta' denmesi değil. Eğer bana 'Hindistan'ın Greta'sı' demeyi sürdürürseniz hikayemi yazmıyor, bir hikayeyi siliyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı.

Greta Thunberg Hindistan iklim aktivisti