İsveç'te yaşayan bir Türk'e göre İsveçliler Türkiye hakkında neler düşünüyor?

İsveç Türkiye
İsveç'te yaşayan bir Türk'e göre İsveçliler Türkiye hakkında neler düşünüyor?

NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin onayına ihtiyacı olan İsveç'te Türkiye, Türkiye'de İsveç şu sıralar çok gündemde. Peki İsveçliler Türkiye için ne düşünüyor?

İsveç'in NATO başvurusundan önce İsveçlilerin Türkiye hakkında ne düşündüğü Quora web sitesinde yayınlanmıştı. Bu soruya yanıtı İsveç'te yaşayan bir Türk vermişti.

U. Y. isimli Türk vatandaşı, İsveçlilerin Türkiye için neler düşündüğünü şöyle anlatmıştı:

"İsveç'te yaşayan bir Türküm. Ne düşündüklerini bilemem ama hissettiklerimi anlatabilirim.

İsveçliler genelde çok nazik, güvenilir, politik, pozitif ve eğlenceli insanlar. Türkler hakkında çok kalıplaşmış bir düşünceleri olduğunu düşünmüyorum çünkü genel olarak herkese karşı pozitifler.

Ancak şunları söyleyebilirim... Türkiye kültür, plajları ve uygun fiyatlarıyla iyi bir tatil ülkesi. Ancak İsveçliler zorla bir şey satmaya çalışan insanlardan hoşlanmıyorlar.

Kalabalık sözcüğü İsveççe'de de var ve kaos anlamına geliyor. Yine ayna sözcüğü İsveç argosunda polis anlamında kullanılıyor. 1980'deki darbeden sonra birçok Türk'ün İsveç'e gelmesinin bunda etkisi olduğu söylenebilir.

Bira, İsveç argosunda da bira demek.

İsveçlilerin Türklerin yemeklerini de aslında hayatlarına katmışlar. Bizdeki dolma orada daha çok lahana dolması şeklinde. Köfteye köttbullar diyorlar. Adana kebaba ise Adanaspett adını vermişler.

Türkiye'de kadın haklarının zayıf olduğunu düşünüyor, siyasetin çok karışık olduğuna inanıyorlar."

İsveç türkiye NATO yaşam