İsveç Başbakanı Kristersson: Türkiye ile ilgili açıklamalarım yanlış anlaşıldı

NATO İsveç
İsveç Başbakanı Kristersson: Türkiye ile ilgili açıklamalarım yanlış anlaşıldı

Ülkesinin NATO üyeliğine ilişkin Türkiye'nin taleplerini ‘karşılayamayacakları' yönündeki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyleyen Kristersson, “Tam olarak söz verdiğimiz şeyi yapıyoruz" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyeliğine ilişkin Türkiye'nin taleplerini ‘karşılayamayacakları' yönündeki açıklamalarının 'yanlış anlaşıldığını' söyledi. Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin, ülkesinin kabul edemeyeceği taleplerde bulunduğunu söyleyen Kristersson, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Terörle mücadele yasalarını güçlendirdiklerini belirten İsveç Başbakanı, Türkiye ile NATO'ya tam üyelik başvurusuna ilişkin müzakerelerin 'çok iyi gittiğini' söyledi. Kristersson, gazetecilere verdiği demeçte 'Türkiye'nin terörden en çok zarar ülkelerden biri olduğunu' söyleyerek, “Biz tam olarak söz verdiğimiz şeyi yapıyoruz, özellikle de terörle mücadele alanında" ifadelerini kullandı.

'KARARLARI MAHKEMELER VERİYOR'

Kristersson, şöyle devam etti: "Türkiye bazen İsveç'ten iade edilmesini istediği kişilerin isimlerini veriyor. İsveç'in bu konudaki mevzuatının çok net olduğu biliniyor: bu kararları mahkemeler veriyor, bunu hükümetin değiştirmesi için bir alan yok."

 

Kaynak: Haber Global TV

NATO İsveç Ulf Kristersson