İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi

İstanbul UEFA Şampiyonlar Ligi

29 Mayıs'ta İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali Portekiz'in Porto kentine alındı. Chelsea ve Manchester City taraftarları, Porto sokaklarında birbirine girdi, polis coplarla müdahale etti

İngiliz hükümetinin Türkiye'yi kırmızı listeye dahil etmesinin ardından taraftarların seyahat edemeyecek olması hatta seyahat edeceklere İngiltere'ye dönüşte 10 gün karantina şartı koymasından dolayı iki kulüp UEFA’ya finalin Wembley Stadı’nda oynanması için başvuru yapmış, İngiltere’nin seyahat edilebilecek ülkeler arasında gösterdiği Portekiz’de veya Rusya’da oynanmasının değerlendirilmeye alınmasının ardından, UEFA'dan yapılan resmi açıklamaya göre maç Portekiz'in Porto kentine alınmıştı.

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 1

İngiliz futbol taraftarlarının iki ezeli rakibinin taraftarları, heyecanla beklenen Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Porto sokaklarında çevik kuvvet polisiyle çatıştı.

Portekiz'in kuzeybatısındaki Douro Nehri kıyısında, bir bar taburesinin fırlatılmasının ardından Manchester City ve Chelsea taraftarları birbirleriyle ve sonra polisle çatıştı.

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 2

Takımlarının formaları ve bayraklarıyla sokaklara çıkan çok sayıda İngiliz taraftar, meşaleler yakıp sosyal mesafeye uymadan alkol alarak tezahüratta bulunmaya başladı. Yüzlerce alkollü taraftarın birbiri arasında çıkan kavganın büyümesiyle polisin coplarla müdahale ettiği görüldü. 

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 3

Her iki takım için de 6 bin bilet ayrılırken, yaklaşık 2 bin biletin UEFA yetkilileri ve sponsorlarına tahsis edildiği belirtildi. Koronavirüs kısıtlamaları gereği, Porto'daki barlar 22:30'da kapanacak ancak dün gece yaşanan kavga anlarından sonra endişeler arttı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, maçın uzatmalara gitmesi durumunda 22:45'e kadar uzayacağı ve alkol alan taraftarlara evlerine gitmeleri gerektiğini söylemekten çekinecekleri ifade edildi. 

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 4

TÜRKİYE SAATİYLE 22:00'DA BEIN SPORTS'TA YAYINLANACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-2021 sezonunun şampiyonu, yarın Manchester City ile Chelsea arasında oynanacak finalde belli olacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının finalinde iki İngiliz ekibi, Portekiz'in Porto kentindeki Dragao Stadı'nda TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek. Müsabaka beIN SPORTS HD 1 ve beIN SPORTS Haber kanallarından naklen yayımlanacak.

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 5

Manchester City, tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi finalinden kupayla ayrılmanın hayalini kurarken, 2012 şampiyonu ve 2008 finalisti Chelsea ise 2. defa kupanın sahibi olmak istiyor.

İngiltere Premier Lig'de sezonu açık ara şampiyon tamamlayan Manchester City ile 4. sırada bitiren Chelsea, daha önce Avrupa kupalarında 2 defa karşılaştı.

1970-71 sezonundaki UEFA Avrupa Kupa Galipleri Kupası yarı finalindeki iki maçı da 1-0 kazanan Chelsea, iki aşamalı oynanan finalde de Real Madrid'e üstünlük kurarak şampiyon oldu.

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 6

MANCHESTER CITY, CHELSEA'YE KARŞI FİNAL KAYBETMEDİ

İki takım arasında daha önce 166 resmi maç oynandı. Bu maçların 68'ini Chelsea, 58'ini Manchester City kazandı. 40 karşılaşma ise berabere bitti.

Son yıllardaki müsabakalarda taraflardan birinin belirgin üstünlüğü olmadı. Takımlar arasındaki son 15 resmi maçta Manchester City 8, Chelsea 7 galibiyet aldı.

Kulüplerin bu sezon İngiltere Premier Lig'de yaptığı maçlardan ilki 3-1 Manchester City'nin, ikincisi ise 2-1 Chelsea'nin galibiyetiyle sonuçlandı. Yine bu sezon oynanan İngiltere Federasyon Kupası yarı finalindeki karşılaşmayı, 1-0 Chelsea kazandı.

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 7

Yalnızca final maçlarına bakıldığında ise ibre Manchester City'yi gösteriyor. Manchester ekibi, Chelsea ile oynadığı 3 finalde de sahadan galip ayrıldı.

Manchester City, 2012 Community Shield'ı 3-2, 2018 Community Shield'ı da 2-0'lık skorla müzesine götürdü. Manchester City, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten 2019 İngiltere Lig Kupası finalini ise penaltılar sonucu 4-3 kazandı.

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 8

'DEVLER LİGİ'NDE ÜÇÜNCÜ İNGİLİZ FİNALİ

2021 finali, 2008'deki Manchester United-Chelsea ve 2019'daki Liverpool-Tottenham finalinden sonra İngiliz kulüplerinin kupa mücadelesi vereceği 3'üncü Şampiyonlar Ligi karşılaşması olacak.

İngiliz ekipleri, Tottenham ile Wolverhampton arasındaki 1972 UEFA Kupası ve Chelsea ile Arsenal arasındaki 2019 UEFA Avrupa Ligi finali de göz önünde bulundurulduğunda, 5. defa Avrupa kupalarında şampiyonluk maçına çıkacak.

İstanbul ucuz kurtuldu! Şampiyonlar Ligi finali öncesi taraftarlar birbirine girdi - Resim : 9

Futbolseverler, 2000'deki Real Madrid-Valencia (İspanya), 2003'teki Milan-Juventus (İtalya), 2008'deki Manchester United-Chelsea (İngiltere), 2013'teki Bayern Münih-Borussia Dortmund (Almanya), 2014 ve 2016'daki Real Madrid-Atletico Madrid (İspanya), 2019'daki Liverpool-Tottenham (İngiltere) maçlarından sonra 8. kez aynı ülke takımlarının oynayacağı bir Şampiyonlar Ligi finali izleyecek.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Şampiyonlar Ligi finali Portekiz Porto Chelsea Manchester City