Keskin nişancılar Gazze'deki katliamdan kaçmak isteyenleri vuruyor

AA
Dünya haberleri İsrail Gazze
Keskin nişancılar Gazze'deki katliamdan kaçmak isteyenleri vuruyor

İsrail, Gazze saldırılarının başlamasının ikinci defa "Gazze kentinin tamamını boşaltın" çağrısı yaptı. Katliamdan kaçan Filistinliler keskin nişancılar tarafından vuruluyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki tüm Filistinlilere "Kenti terk edin" çağrısı yaptı.

KATLİAMDAN KAÇMAK İSTEYENLERİ KESKİN NİŞANCILAR VURUYOR

Uçaklardan atılan el ilanlarında kentin "tehlikeli savaş bölgesi" olduğu belirtilerek Filistinlilerden Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah ve el Zavayda bölgelerine gitmeleri istendi. Bu, İsrail'in Gazze saldırılarının başlamasının ardından kente yapılan ikinci tahliye çağrısı oldu.
Al Jazeera televizyonu, İsrail'in tehdidi üzerine Gazze kentinden kaçanların keskin nişancılar tarafından vurulduğunu aktardı. Çok sayıda görgü tanığı, İsrail'in kente yoğun saldırıları nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, kaçmaya çalışanların İsrailli keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü belirtti.

İsrail ordusu iki haftadır Gazze kentinin bazı bölgelerine kara saldırıları düzenliyor.

'PSİKOLOJİK TERÖR'

Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze kentinin tahliye edilmesi yönündeki çağrılarını "baskı ve psikolojik terör" olarak değerlendirdi.

Açıklamada, İsrail ordusunun sabah saatlerinde Gazze'deki Filistinlilerden evlerini terk ederek güneye gitmelerini isteyen broşürler dağıtmasının, ordunun Filistinlilere uyguladığı baskı ve psikolojik terör kapsamında yer aldığı belirtildi. İsrail'in Filistinliler için "güvenli koridorların varlığı" konusundaki iddialarının, daha önceki aylarda yaşandığı gibi "ölüm koridorları" olduğuna dikkati çekildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine hiçbir ilinde güvenli bir alan bulunmadığına vurgu yapılan açıklamada Filistinlilere, "Hayati tehlike durumunda tehlike geçinceye kadar ikamet ettiğiniz yere yakın bir yere gidin" çağrısında bulundu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki Filistinlilerin yaklaşık 1,9 milyonu zorla yerinden edildi. Daha önce Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'a sığınan Filistinlileri defalarca yerinden eden İsrail, bölge halkını zorunlu göçe sürüklemeye devam ediyor.