İsrail vahşeti sürüyor! Yine sivillerin kaldığı çadır kamp vuruldu! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var

İsrail vahşeti sürüyor! Yine sivillerin kaldığı çadır kamp vuruldu! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var

Gazze sağlık bakanlığına göre Refah’ın batısındaki Mavasi’de çok sayıda yerinden edilmiş sivilin sığındığı bir çadır kamp daha hedef alındı. 21 kişi öldü. Çok sayıda yaralı var.

Gazze Sağlık Bakanlığına göre Refah’ın batısındaki Mavasi’de çok sayıda yerinden edilmiş sivilin sığındığı bir çadır kamp daha hedef alındı. 21 kişi öldü. Çok sayıda yaralı var.

Saldırının ardından Filistin devlet başkanının danışmanı, bunun bir katliam olduğunu söyledi. Bir kez daha uluslararası adalet divanı kararlarının uygulanması için çağrıda bulundu.

PAZAR GÜNÜ DÜZENLENEN SALDIRIDA 45 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail savaş uçakları, Uluslararası Adalet Divanı hükümlerini yok sayarak Refah'ın kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırları bombalamıştı.

Saldırı sonucunda 45 kişi yaşamını yitirirken Refah operasyonunun eskisinden de yoğun şekilde devam etmesi uluslararası tepkileri beraberinde getirmişti.

İsrail ordu sözcüsü, pazar gecesi yapılan saldırıda 2 adet 17 kilogramlık bomba kullanıldığını söyleyerek, “Bunlar en küçük hava mühimmatlarıydı. Bizim mühimmatımız tek başına bu büyüklükte bir yangına yol açmış olamaz” dedi.

İsrail ordu sözcüsü, kampa yakın bir alanda depolanan silahların yangına neden olduğu yönündeki ihtimalin soruşturulduğunu söyledi.