İsrail, UNIFIL'e ait gözlem kulesini buldozerle yıktı

İHA
İsrail İsrail Lübnan haberleri Dünya haberleri
İsrail, UNIFIL'e ait gözlem kulesini buldozerle yıktı

İsrail ordusu, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait gözlem kulesini ve çevre çitini kasten yıktı.

UNIFIL, İsrail'in kendilerine yönelik bir saldırı daha düzenlediğini duyurdu. 

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), İsrail ordusuna ait bir buldozerin Marwahin'deki UNIFIL mevzisinde bulunan gözlem kulesini ve çevre çitini kasten yıktığını bildirdi.

İsrail ordusunun, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırıları devam ediyor. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait bir buldozerin Marwahin'deki UNIFIL mevzisinde bulunan gözlem kulesini ve çevre çitini kasten yıktığı bildirildi.

Açıklamada, “İsrail ordusu ve tüm aktörlere BM personeli ile mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama, BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatıyoruz” ifadeleri kullanılarak, “Bir kez daha BM mevzilerini saldırmanın ve BM varlıklarına zarar vermenin uluslararası hukukun ve 1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararının açık bir ihlali olduğunu belirtiyoruz” denildi.

İsrail ordusunun defalarca UNIFIL'den İsrail-Lübnan sınırını temsil eden Mavi Hat'taki mevzilerini boşaltmasını talep ettiği ve BM mevzilerine kasıtlı olarak zarar verdiği aktarılan açıklamada, “Misyona katkı sağlayan ülkelere uygulanan baskıya rağmen barış gücü askerleri tüm mevzilerde kalmaya devam etmektedir. İzleme ve raporlama görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” denildi.