İsrail günlerce kuşatma ve ateş altında tutmuştu! İşte Beyt Lahiya'daki hastanenin son durumu

AA
İsrail İsrail Filistin haberleri Gazze

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik 388 gündür devam eden yıkıcı saldırılarının hedeflerinden olan ve ordunun günlerce kuşatma altında tuttuğu Endonezya Hastanesi görüntülendi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan Endonezya Hastanesi, İsrail ordusunun bölgede yürüttüğü kara operasyonu sonucu günlerce kuşatma altında kaldı. Kuşatmada saldırıların hedefi olan hastanedeki yaralı ve hasta Filistinliler zor anlar yaşadı, hastane ve çevresi hasar gördü.

İsrail saldırılarında yaralanan ve kuşatma öncesi hastanede tedavi görmeye başlayan Filistinli adam, yaklaşık 20 gün boyunca aç ve susuz kaldıklarını askerlerin kendilerine yardım getirilmesine izin vermediğini aktardı.

İsrail ordusu hastaneyi 19 Ekim'de tanklarla vurmuş, saldırılar sonucunda jeneratörler devre dışı kalmıştı. Endonezya Hastanesini bombalaması sonucu hastanenin elektriksiz kalmasıyla 2 hastanın hayatını kaybettiğini bildirilmişti. 21 Ekim'de düzenlenen saldırıda ise ordu Endonezya Hastanesi'ni doğrudan hedef alarak ateşe vermişti.