İsrail'de hapishaneden kaçan Filistinlilerden 2'si daha yakalandı

Filistin
İsrail'de hapishaneden kaçan Filistinlilerden 2'si daha yakalandı

İsrail basını, 5 gün önce ülkenin kuzeyindeki Gilboa Hapishanesinden firar eden 6 Filistinliden ikisinin daha yakalandığını duyurdu.

İsrail’de yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi’nden tünel kazarak kaçan 2 kişi daha yakalandı. Böylece firar eden 6 Filistinliden 4'ü yakalanmış oldu.

İsrail'de polisin 6 Eylül’de ülkenin kuzeyindeki yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi’nden tünel kazarak kaçan Filistinlileri yakalamak için başlattığı çalışmaları sürüyor.

İsrail'de hapishaneden kaçan Filistinlilerden 2'si daha yakalandı - Resim : 1

İsrail medyasına yansıyan haberlerde, hapishaneden kaçan isimlerden Fetih Hareketi’nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayları eski Komutanı Zakaria Zubeidi ile Muhammed el-Arıda'nın Tur Dağı yakınlarındaki Ummul Ganem bölgesinde bir kamyon park alanında saklanırken sabah saatlerinde İsrail güçlerince yakalandığı bildirildi. İkilinin kamyon şoförleri tarafından kullanılan bir otoparkta yerel saatle 05.00 sularında yakalandıkları aktarıldı.

İsrail'de hapishaneden kaçan Filistinlilerden 2'si daha yakalandı - Resim : 2

2 ismin daha yakalanmasıyla hapishaneden firar eden 6 Filistinliden 4'ü yeniden yakalanmış oldu. Halen firarda olan Iham Kamamji ve Munadil Nafiyat'ı arama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Kanal 12 Televizyonu da polisin, iki firarinin, nerede saklandıklarına ilişkin istihbarat bilgisi aldığına işaret edildi.

İsrail'de hapishaneden kaçan Filistinlilerden 2'si daha yakalandı - Resim : 3

Filistinli 6 tutuklu 6 Eylül sabah saatlerinde, yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmıştı. İsrail güçleri kaçan Filistinliler için geniş çaplı arama başlatıldığını duyurmuştu. Hapishaneden kaçan 6 Filistinliden 2’sinin dün akşam saatlerinde ülkenin kuzeyindeki Nasıra kentinde yakalandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

İsrail hapishane firar filistin