İsrail, Cibaliya bölgesini vurdu! En az 150 ölü ve yaralı var

AA
Dünya haberleri İsrail Gazze İsrail Filistin haberleri
İsrail, Cibaliya bölgesini vurdu! En az 150 ölü ve yaralı var

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde sivilleri hedef aldı. 10 eve düzenlenen hava saldırılarında en az 150 kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İsrail güçlerinin Cibaliya'ya düzenlediği saldırılarda en az 150 ölü ve yaralı olduğu duyuruldu. 

İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde 10 eve düzenlediği hava saldırılarında en az 150 kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 20 gündür soykırım ve etnik temizlik gerçekleştirdiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde "korkunç" bir katliam yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in bombardımanında 150'den fazla kişinin öldüğü ve yaralandığı, saldırıya hedef olanları kurtarmak için harekete geçilemediği" ifade edildi.

İsrail ordusunun, En-Neccar, Ebu el-Avf, Selman, Hicazi, Ebu el-Kumsan, Akl ebu Raşid, Ebu et-Tarabiş, Zakul ve Şalan ailelerine ait evleri bombaladığı kaydedilen açıklamada, İsrail'in bölgedeki yerleşim bölgesinin tamamını bombaladığı, Filistinlilerin yaralıların taşınması için imdat çağrıları yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sivil savunma ve sağlık hizmetlerinin çalışmalarını engellemesi sonucu ölü ve yaralıların naklinde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekildi.