İsrail Başbakanı Netanyahu: Orta Doğu’da ulaşamayacağımız yer yok

Mesud Pezeşkiyan İran İran İsrail haberleri Binyamin Netanyahu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İran'a hitaben bir video paylaştı. Üstü kapalı tehditte bulunan Netanyahu "Orta Doğu'da ulaşamayacağımız hiçbir yer yok" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sosyal medya platformu X'ten doğrudan İran'ı hedef alan bir video paylaştı.

 İran halkına israil yanınızda mesajı veren Netanyahu, rejim değişikliği iması yaptığı konuşmasında "İran düşünülenden daha erken zamanda özgür kalacak. O zaman İsrail ve İran barış içinde olacak" dedi.

"İsrail'in Orta Doğu'da ulaşamayacağı hiçbir yer yok. Vatandaşlarımızı ve ülkemizi korumak için gitmeyeceğimiz hiçbir yer yok. Rejim, İran halkını her geçen dakika cehenneme yaklaştırıyor. İranlar sizin geleceğinizi umursamıyor. İran sonunda özgür olduğunda, ki bu düşünülenden çok daha erken yaşanacak, her şey farklı olacak."

 

İsrail Başbakanı, İran'da rejim değişikliğine işaret eden sözlerinin ardından, "İki kadim halk, Yahudiler ve Farslar sonunda barış içinde olacak. Ülkelerimiz, İsrail ve İran barış içinde olacak" dedi.

Netanyahu'nun açıklamalarının zamanlaması dikkat çekici.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Bakanlar Kurulu toplantısında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Hamas lideri İsmail Haniye'ye suikast yapılmaması karşılığında ABD'nin kendilerine Gazze'de ateşkes sözü verdiğini söyledi. Bu ifadeler, İran'da bir kesimin tepkisini çekti.

İran Dışişleri Bakanlığı, daha sonra İsrail'e "kesinlikle yanıt verileceği" açıklamasını yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıklamaları, İran'a tehdit olarak algılandı. İsrail, son dönemde ardı ardına Orta Doğu'yu ateşe atan suikastlar düzenledi. 30 Temmuz'da, Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Fuad Şükür, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Sadece 1 gün sonra, Hamas lideri İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için gittiği Tahran'da suikasta kurban gitti.

İsrail o tarihten beri özellikle Lübnan Hizbullahı'nın komuta kademesini hedef aldı. Son olarak, Cuma günü Hizbullah'ın 32 yıllık lideri Hasan Nasrallah, Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü.