İsrail Başbakanı Bennett'ten vatandaşlarına "yurt dışına çıkmayın" çağrısı

İsrail
İsrail Başbakanı Bennett'ten vatandaşlarına "yurt dışına çıkmayın" çağrısı

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ülkede koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçmesi nedeniyle İsraillilerden zorunlu olmadıkça yurt dışına seyahat etmemelerini istedi.

Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'nda incelemelerde bulunan İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail'de artan Kovid-19 vakalarına ve alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SALGINDA YENİ DALGA

İsrail'de günlük vaka sayılarında kaydedilen artışı "salgında yeni dalga" olarak değerlendirdiklerini belirten Bennett, Kovid-19 Kabinesi kuracaklarını duyurdu. 

"ZORUNLU OLMADIKÇA YURT DIŞINA ÇIKMAYIN"

Ben Gurion'daki herkesin maske takacağını ve yurt dışından gelenlerin tamamına Kovid-19 testi yapılacağını kaydeden Bennett, İsraillilerden zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamalarını istedi. 

Yurt dışından İsrail'e dönüş veya yurt dışına çıkış konularında değişikliğe gidebileceklerini ifade eden Bennett, 12-15 yaş grubundaki çocuklara da Kovid-19 aşısı olmaları çağrısı yaptı.

AKTİF VAKA SAYISI ARTIYOR 

Aşılama sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve şubat ayından bu yana Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı İsrail'de, 19 Nisan'da açık alanlarda, 15 Haziran'da da bazı istisnalar hariç kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı. 

Kaynak: AA

İsrail koronavirüs İsrail Başbakanı Naftali Bennett dünya Dünya haberleri