İspanya'da Yüksek Mahkeme'nin Katalan siyasetçiler hakkındaki kararı halkı sokağa döktü

İspanya'da Yüksek Mahkeme'nin, 9 Katalan siyasetçiye hapis cezası vermesi halkı sokağa döktü .Barcelona'nın çeşitli yerlerinde göstericilerle polis arasında sert çatışmalar yaşandı.

İspanya'da Yüksek Mahkeme, Katalonya özerk yönetiminde yasa dışı ilan edilmesine rağmen yapılan bağımsızlık referandumunu organize etmekten yargılanan 12 Katalan siyasetçiden 9'una hapis cezası verdi. Katalonya'nın başkenti konumundaki Barcelona'da mahkemenin kararı protestolara yol açtı. 

İspanya'da Yüksek Mahkeme'nin bağımsızlık yanlısı Katalan siyasetçilerle ilgili hapis cezasına hükmetmesi zaten gergin olan bölgeyi daha da karıştırdı. Göstericiler kararı protesto etmek için Barcelona havaalanında toplandı. Eylemcileri dağıtmak isteyen polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Arbedelerin yaşandığı müdahaleler sırasında birçok gösterici yaralandı. Havaalanındaki göstericiler polisin zoruyla çıkarıldı. 

Ancak Barcelona sokaklarında bağımsızlık yanlıların eylemleri devam etti. Kentteki eylemlerde de benzer şiddet olayları yaşandı. Güvenlik güçleriyle göstericiler arasında gece yarısına kadar devam çatışmalardan sonra göstericiler yavaş yavaş dağılmaya başladı. 

Barcelona'yı karıştıran mahkeme kararıyla ilgili konuşan Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Quim Torra "Hükümler, bağımsız bir devlet kurma kararlılığımızı durduramayacak." dedi.

İspanya Barcelona