İspanya'da Vox partisinin mitingi olaylı geçti

İspanya'da Vox partisinin mitingi olaylı geçti

İspanya'nın başkenti Madrid'de aşırı sağ görüşlü Vox partisinin mitingini protesto etmek isteyen aşırı sol gruplara polisin müdahale etmesi sonrası en az 13 kişi yaralanırken 2 kişi de gözaltına alındı.

İslam ve göçmen karşıtı politika izleyen Vox partisi, Madrid'de 4 Mayıs'ta yapılacak erken yerel parlamento seçimlerinde aday listesini açıklamak için aşırı sol grupların daha çoğunlukta yaşadığı Vallecas Mahallesi'ni seçti.

Anayasa Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, Vox partisi sempatizanlarını protesto etmek için meydanı tamamen çevreleyerek, "faşistler dışarı" sloganı attı.

Vox sempatizanları ise İspanyol bayrağını göstererek karşılık verdi.

Meydanın ortasında aşırı sağcılar ve onları çembere alan aşırı sol gruplar uzun süre karşılıklı olarak sözlü atıştı.

POLİSİN MÜDAHALESİYLE ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Polisin müdahalesiyle sokak savaşına dönen olaylar, Vox partisinin lideri Santiago Abascal'ın ile karşı gruplara bağlı gençlerin karşı karşıya gelmesinin ardından daha da alevlendi. Aşırı sol gruplar taş ve şişe atmaya başladı. 

Çıkan arbede sonrasında polis müdalahe ederken, yaklaşık 1-5 saat süren miting sırasında meydan çevresinde ve sokak aralarında polis, aşırı sol görüşlü gençlere copla müdahale etti. Zaman zaman ses bombası kullandı.

Diğer yandan Madrid yerel yönetim yetkilileri, çıkan olaylarda yaralanan en az 13 kişiden aralarında polisin de olduğu 3'ünün hastaneye götürüldüğünü açıkladı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de ilk kez aşırı sağ ve aşırı sol grupların karşı karşıya gelmesi dikkati çekti.

Kaynak: AA

protesto İspanya