İspanya Başbakanı Pedro Sanchez kararını verdi: Görevde kalacağım

HABER MERKEZİ
İspanya Dünya haberleri
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez kararını verdi: Görevde kalacağım

Eşiyle ilgili yolsuzluk iddialarının ardından kamu görevlerinden geçici olarak ayrılan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, istifa etmeyeceğini açıkladı. Sanchez, "ülkesine liderlik etme ve daha da güçlenerek yoluna devam etme kararı aldığını" söyledi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, geçen hafta Çarşamba günü istifa konusunu düşünmek üzere kamu görevinden birkaç gün izin alacağını açıklamıştı.

Sanchez açıklamayı, eşi Begona Gomez'in ticari yolsuzlukla suçlandığı ve mahkemenin Gomez'e yönelik soruşturma başlatacağını açıkladığı gün yaparak, iddiaların doğru olmadığını ve suçlamaların muhafazakâr rakiplerince yapıldığını söylemişti. 

İspanya Başbakanı, yaptığı değerlendirmelerin ardından başbakanlık görevini sürdürmeye karar verdiğini duyurdu.

Sanchez, Madrid'deki Başbakanlık konutu Moncloa'da soru almadan kamuoyuna yaptığı açıklamada, "İspanyol toplumundan bir kez daha örnek olmasını rica ediyorum. Bizi etkileyen kötülükler küresel bir hareketin parçasıdır. Demokrasinin nasıl savunulduğunu tüm dünyaya gösterelim." dedi.

"Eşim ve ben biliyoruz ki bu karalama kampanyası bitmeyecek. 10 yıldır bunun acısını çekiyoruz ve üstesinden gelebiliriz" diye konuşan Sanchez, "ülkesine liderlik etme ve daha da güçlenerek yoluna devam etme kararı aldığını" söyledi.

Pedro Sanchez, İspanya siyasetindeki sorunun ne tür bir toplum ve ne tür bir ülke istemekle alakalı olduğunu" vurgulayarak, "Ülkemizin bu düşünceye ihtiyacı var. Çamur atmanın kamusal yaşamımızı kirletmesine çok uzun bir zamandır izin veriyoruz." ifadesini kullandı.

Sahte haber ve sahte siyasi gündemlerin İspanya'yı toplum olarak yıprattığını ve bununla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Sanchez, "mağdurlara değil, saldırganlara odaklanmaları gerektiğinin" altını çizdi.

Sanchez, muhalefetteki sağ ve aşırı sağ partileri hedef alarak, "itibarsızlaştırma kampanyasının bir demokratik sapkınlık olduğunu" kaydetti.

Pedro Sanchez, görevine devam etme kararı almasında geçen hafta sonu boyunca kendisi için yapılan destek gösterilerinin de etkili olduğunu belirterek, başta Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) destekçileri ve siyasetçiler olmak üzere herkese teşekkür etti.

Başbakan Sanchez'in görevine devam etme kararı, PSOE çevresinde "büyük bir sevinçle" karşılandı.