Ortaokullarda cep telefonu yasaklanıyor

Ajans Bizim
Eğitim İrlanda
Ortaokullarda cep telefonu yasaklanıyor
Fotoğraf: Depo Photos

İrlanda Eğitim Bakanı Norma Foley, ortaokullarda cep telefonlarının yasaklanması üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Foley, yaptığı açıklamada okullardaki telefonlara odaklanma konusunu sadece ilkokul öğrencilerini kapsayacak şekilde genişleteceğini söyledi.

Eğitim Bakanı geçtiğimiz Kasım ayında Waterford'un her ilkokulun ebeveynlerden çocuklarına akıllı telefon vermemelerini istediği ilk ilçe olmasını takiben ebeveynler için gönüllü yönergeleri gündeme getirdi. 

Ancak dün Dublin'de yaptığı konuşmada ortaokullarda da yasakların olabileceğini söyledi. “Şu anda ilkokul sonrası dönemde cep telefonu yasağı getirme konusun üzerinde çalışıyoruz” diyen Foley, geçen yıl Birleşmiş Milletler tarafından bir araştırmanın cep telefonlarının okul ortamında öğrenmeyi kesintiye uğrattığını gösterdiğini, bu konuda benzeri çalışmalar bulunduğunu ifade etti.

Foley, birçok okulun öğrencilerin telefonlarını çantalarında taşımalarına izin vermesine rağmen, bunun yine de dikkat dağıtıcı olduğunu söyledi.

Folley, “Müdürlerle görüştüğümde, öğrenciler cep telefonlarını çantalarında taşısalar bile, telefonun bip sesinin ders çalışmayı engellediğini söylüyorlar. Neredeyse arka planda sürekli bir uğultu var” dedi.

Bakan daha önce çocukların telefonlara erişiminin “çok kolay” olduğu uyarısında bulunmuş ve sosyal medya şirketlerinin 16 yaşın altındaki tüm kullanıcıların ebeveynlerinin onayını almalarını gerektiren kuralları tam olarak uygulamaları gerektiğini dile getirmişti. 

Foley, gönüllü önlemlerin işe yaramaması halinde çocuklara yönelik satışlara genel bir yasak getirmenin düşünülebileceğini de söyledi.