İran'da polis karakoluna silahlı saldırı: 11 ölü

İran Pakistan Dünya haberleri
İran'da polis karakoluna silahlı saldırı: 11 ölü

İran medyasında yer alan habere göre, bir polis karakoluna düzenlenen saldırıda silahlı kişiler 11 kişiyi öldürdü ve diğerlerini de yaraladı. Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde ise militanların Emniyet Müdürlüğüne silahla saldırmaları sonucu çıkan çatışmada 2 polis yaşamını yitirdi.

İran devlet televizyonunda yer alan habere göre, Beluc militanları, İran'ın güneydoğusundaki bir polis karakoluna saldırarak 11 güvenlik personelini öldürdü ve çok sayıda kişiyi yaraladı.

Devlet medyası, Ceyş el-Adl grubunun çok sayıda üyesinin de yoksul Sistan-Belucistan eyaletinin Rask kasabasında çıkan çatışmalarda öldürüldüğünü ekledi.

Afganistan ve Pakistan sınırındaki eyalette Şii olan çoğu İranlının aksine ağırlıklı olarak Sünni Müslüman nüfus bulunuyor.

Uzun süredir güvenlik güçleri ile Sünni militanların yanı sıra uyuşturucu kaçakçıları arasında da sık sık çatışmalar yaşanıyor.

Etnik azınlık Beluciler için daha fazla hak ve daha iyi yaşam koşulları istediğini söyleyen militan grup Ceyş el Adl, son yıllarda eyaletteki İran güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda saldırının sorumluluğunu üstlendi.

PAKİSTAN'DA MİLİTANLARIN SALDIRISINDA 2 POLİS ÖLDÜ

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinin Tank bölgesinde militanlar, Emniyet Müdürlüğüne silahla saldırı düzenledi.

Çıkan çatışmada 2 polis hayatını kaybetti, 3 polis yaralandı, 1 militan etkisiz hale getirildi.

Ülkede bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde terör saldırıları arttı.

İslamabad, saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunurken, Afganistan bu iddiaları reddediyor.

Hayber Pahtunhva eyaletinin Dera İsmail Han bölgesinde 12 Aralık'ta bomba yüklü araçla güvenlik noktasına düzenlenen intihar saldırısında 23 asker hayatını kaybetmiş, 6 militan etkisiz hale getirilmişti. Aynı bölgenin farklı noktalarında çıkan çatışmalarda 2 asker yaşamını yitirmiş, 21 militan etkisizleştirilmişti.

Saldırıyı, Pakistan Talibanı'na (TTP) bağlı "Tehreek-e-Jihad Pakistan (TJP)" isimli örgüt üstlenmişti.

Kaynak: Ajanslar