İran'da Kovid-19'un İngiltere mutasyonu nedeni ile ilk can kaybı

İran
İran'da Kovid-19'un İngiltere mutasyonu nedeni ile ilk can kaybı

İran'ın Gazvin eyaletinde İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu sonucu ilk can kaybı yaşandı. Gazvin Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Ekber Kerimi hayatını kaybeden kişinin ailesinde de İngiltere mutasyonu görüldüğünü açıkladı.

İran’ın Gazvin eyaletine bağlı Abyek şehrinde 48 yaşındaki bir hasta, İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu sonucu hayatını kaybetti. İran’da İngiltere mutasyonuna bağlı ilk can kaybı yaşanmış oldu.

AİLESİNDE DE TESPİT EDİLDİ

Gazvin Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Ekber Kerimi yaptığı açıklamada, son 24 saatte Gazvin eyaletinde 48 yaşında bir hastanın koronavirüs nedeni ile hayatını kaybettiğini belirterek, “Hastanın ölümünün ardından yapılan testler sonucunda hastada İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19 mutasyonu tespit edildi” dedi.

Kerimi, hayatını kaybeden kişinin ailesinde de İngiltere mutasyonu görüldüğünü aktararak, “Hayatını kaybeden hastamızın ailesine de test yapıldı ve her birinin testi pozitif çıktı ancak hiçbir belirti göstermiyorlar. Şu an hepsi karantina altına alındı” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün İngiltere mutasyonunun Gazvin eyaletindeki vakaları artırdığını aktaran Kerimi, “Artan İngiltere mutasyonu vakaları nedeniyle endişeliyiz. Halktan sağlık protokollerine uymalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

İran