İnsan saçı, güvercinleri uçurmuyor!

İnsan saçı, güvercinleri uçurmuyor!

Fransa'da yapılan bir araştırma, kuaförlerin yoğun olduğu bir bölgede, insan saçlarının güvercinlerin ayaklarını kaybetmesine neden olduğunu ortaya koydu

Bilim insanları, uzun süredir kentteki güvercinlerin sık sık ayak parmaklarını kaybetmelerinin bir tür enfeksiyon ya da çevre kirliliğine yol açan kimyasallardan olabileceği ihtimalini düşünürken, araştırmalar sonucunda olayın aslının insan saçı olduğu ortaya çıktı.

Ulusal Doğa Tarihi Müzesi ve Lyon Üniversitesi'nden gelen ekip, Paris'in 46 yerleşim yerindeki ayak parmaklarını kaybeden güvercinlerin durumunun oluşumunu ve derecesini kaydetti.

Araştırmacılar, insanın kirlettiği, hava ve gürültü kirliliğinin daha yüksek olduğu bölgelerde yaşayan güvercinlerin, yapraklı bölgelerde yaşayanlara oranla daha fazla ayak parmağını kaybettikleri görüldü.

Dikkat çekici şekilde, araştırmacılar, kuaförlerin yoğun olduğu bölgelerde ise bu durumun artış gösterdiği kanısına vararak, kuşların insan saçlarına dolanarak ayak parmaklarını kaybettiği öne sürüldü.  

Araştırmacılar, şehir sakinleri tarafından başbelası olarak görülen kuşların nüfusuna fayda sağlayabileceği düşüncesiyle daha fazla yeşil alan önerisinde bulundu. Ekip, kentsel kirliliğin biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkilerini ölçmek, şehir merkezlerinde bile vahşi yaşamı korumak için gerekli potansiyel uyarlamaları ve azaltmaları belirlemek için bu araştırmanın önemini vurguladı. 

Fransa güvercin çevre kirliliği kuaför saç Haber Global