İnişe geçen uçağa ateş açıldı

AJANS BİZİM
Endonezya
İnişe geçen uçağa ateş açıldı

Endonezya'nın Papua Dağlık Bölgesinde silahlı bir grubun uçağa ateş açması sonucu bir yolcu yaralandı

Ülkenin Highland Papua eyaletine bağlı Yahukimo bölgesinde dün meydana gelen saldırının bölgenin bağımsızlığı için mücadele eden silahlı grup mensuplarınca düzenlendiği sanılıyor.

Saldırı, aynı grubun Orta Papua'daki Milawak Havaalanında Asian One Air'e ait bir Cessna Grand Caravan uçağını hedef almasından sadece bir gün sonra meydana geldi.

Bölge polis yetkilisi Heru Hidayanto'ya göre, 19A koltuğunda oturan bir güvenlik personeli, kurşunları uçak duvarından kopardığı parçaların isabet etmesi sonucu hafif boyun yaralandı.

Hidayanto yaptığı açıklamada, "Wings Air uçağına Nop Goliat Dekai Havaalanına inmeye hazırlanırken yerel saatle 13.20 sularında sol taraftan ateş açılmış ve uçağın gövdesine mermiler isabet etmiştir" dedi.

Güvenlik güçlerinin saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

BATI PAPUA

Endonezya'nın Papua bölgesinde faaliyet gösteren ayrılıkçı militan grup Batı Papua eyaletinin bağımsızlığını istiyor. Endonezya'nın terör örgütü ilan ettiği Batı Papua Ulusal Kurtuluş Ordusu mensupları geçen yıl Ağustos ayında bir Yeni Zelandalı pilotu kaçırmıştı.

Papua bölgesi, Papua ve Batı Papua olmak üzere iki eyalete bölünmüş eski bir Hollanda kolonisi.

1969'da BM denetimindeki tartışmalı bir oylamanın ardından Endonezya'ya dahil edildi ve o zamandan beri ayrılıkçılar ile Endonezya ordusu arasındaki çatışmalar yaygınlaştı.

Papua, 1975'te Avustralya tarafından bağımsızlık verilen Papua Yeni Gine'den ayrı.