İniş sırasında uçak türbülansa yakalandı... Çok sayıda yaralı var!

ABD

Delta Havayolları'na ait bir uçakta bulunan 11 kişi, ABD'nin Atlanta kentindeki Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı'na iniş sırasında meydana gelen şiddetli türbülans nedeniyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamaya göre yaralılar arasında Delta'nın 175 sefer sayılı Milano-Atlanta uçuşunu gerçekleştiren Airbus A350-900 uçağındaki mürettebat ve yolcular da bulunuyor.

Uçağın Atlanta'ya inişinden hemen önce (yerel saatle) akşam 7'den önce şiddetli türbülans yaşadığı, Atlanta bölgesine fırtınaların yaklaştığı belirtildi. Federal Havacılık İdaresi, mürettebatın havalimanının yaklaşık 40 mil (64,3 km) kuzeydoğusunda türbülans bildirdiğini söyledi.

İniş sırasında uçak türbülansa yakalandı... Çok sayıda yaralı var! - Resim : 1

Hartsfield-Jackson yetkilisine göre yaralanan yolcuların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Delta'dan yapılan yazılı açıklamada, "Önceliğimiz, yaralanan müşterilerimiz ve mürettebatımızla ilgilenmektir" denildi.

Uçakta toplam 151 yolcu, 10 uçuş görevlisi ve dört pilot bulunuyordu. ABD Gümrük ve Sınır Koruması tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan yolcuları uçaktan indirdi. Delta, yaralanmayan müşteriler için konaklama, yemek ve yeniden rezervasyon sağladığını açıkladı. 

FAA olayı soruşturacağını bildirdi. 

Öte yandan, Atlanta merkezli Delta uçaklarında da iki acil iniş vakası yaşandı. 

Memphis'ten Delta'nın Salt Lake City merkezine giden bir uçuş, alçak irtifada uçmayı gerektiren bir uçak basınçlandırma sorununun ardından Wichita'ya yönlendirildi.

Delta'ya göre Salt Lake City'den New York John F Kennedy Uluslararası Havalimanı'na giden bir uçuş ise "uçağın hidrolik sisteminde meydana geldiğinden şüphelenilen bir sorun" sonrasında Denver'a yönlendirildi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Delta Havayolları türbülans uçak uçuş Hava yolları ABD