İngiltere'de Oasis rüzgarı: Bilet satan siteler kilitlendi

İngiltere Dünya haberleri

İngiliz rock grubu Oasis'in gelecek yıl çıkacağı ingiltere turnesi için bilet satan siteler kilitlendi. Fırsatçılarsa aldıkları biletleri çok daha yüksek fiyatlardan satışa sununca, grup bu biletlerin iptal edileceği uyarısı yaptı.

15 yıl aradan sonra İngiliz rock grubu Oasis'in bir araya geldiğini duyan hayranları çılgına döndü. Öyle ki turne için biletlerin satıldığı siteler çöktü. 1 milyondan fazla bilet, 74 sterlinden başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Londra'daki konser için en yüksek bilet fiyatı ise 506 sterlin olarak belirlendi. Ancak efsanevi grubun turnesi için şimdiden sınırlı sayıda bileti kaldı. Birçok kategoriyse çoktan tükendi.

Milyonlarca kişi bilet alabilmek için bilgisayar başında uzun süre geçirdi. Ama çoğu kişi teknik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bir türlü bilet alamayanlar hayal kırıklığına uğradı.

Durum fırsatçıları harekete geçirdi. Bilet alabilenler ellerindeki biletleri 6 bin sterline kadar yüksek fiyatlardan tekrar satışa sundu. Oasis, şişirilmiş fiyatlarla yeniden satılan konser biletlerinin iptal edileceği konusunda uyarıda bulundu. Ancak yine pek çok Oasis hayranının bilet bulamadığı için karaborsaya yöneldiği belirtiliyor.

Küskün kardeşler Liam ve Noel Gallagher, 15 yıl sonra barışmıştı. Yeniden bir araya gelen Oasis grubu, temmuz ve ağustos 2025'te Cardiff, Manchester, Londra, Edinburgh ve Dublin'de toplam 17 konser verecek. Oasis efsanesi İngiltere sokaklarında da yeniden fırtına gibi esiyor. Manchester kentinde 1991 yılında kurulan grubun resmi kentteki bir duvara çizildi.

"Dont Look Back In Anger" ve "Wonderwall" gibi şarkılarla uluslararası üne kavuşan grubun albümleri 75 milyondan fazla sattı.