"Keşke benim başıma gelse" denilen olay! Bir gecede multimilyoner oldu

Dünya haberleri İngiltere
"Keşke benim başıma gelse" denilen olay! Bir gecede multimilyoner oldu

İngiltere'de "keşke benim başıma gelse" denilen olay yaşandı. 18 yaşındaki bir genç bir sabah gözünü açtığında hesabında 9 milyon sterlin olduğunu gördü. Bunun şaka ya da dolandırıcılık olabileceğini düşündü. Ancak gerçek bambaşka çıktı.

İngiltere'de yaşanan bir yanlışlık, ülke gündemine damga vurdu. Herkesin aklında gelen "piyango vursa da zengin olsam" hayali, 18 yaşındaki bir genç için gerçek oldu. Kazara da olsa gerçekten milyoner olan gencin hikayesi sosyal medyada oldukça konuşuldu.

DOLANDIRICILIK DEĞİL, ŞAKA DEĞİLDİ

18 yaşındaki Dane Gillespie, sabah uyandığında bankasından gelen bildirim karşısında ne yapacağını şaşırdı. Bildirimde hesabına tam 8.9 milyon sterlin olduğunu gören Gillespie, önce bunun bir şaka olduğunu düşündü. Dolandırıcılardan gelen bir spam veya arkadaşlarının yaptığı bir şaka olduğunu düşünen genç, gerçeği algıladıktan sonra şoke oldu: Hesabındaki tüm para gerçekti!

Kısa süre önce büyükannesinden 8 bin 900 sterlinlik bir çek aldığını hatırlayan Gillespie, multimilyoner olmasının bankanın hatası olduğunu anladı. Ödemesi gereken miktarın fazla yazan ve tam 1000 kat fazla para yatıran bankanın kendisini durduk yere milyoner yaptığını anlayan genç ne yapacağını şaşırdı.

ANNESİ İADE ET DEDİ, BABASI PORSCHE İSTEDİ

Bakiyesinin ekran görüntüsünü annesi Caroline ile paylaşan Gillespie, ne yapması gerektiğini sordu. Sesini çıkarmayıp parayı harcayıp harcamamak arasında kalan Gillespie'ın annesi, "Buna inanamadık. Oğlum birkaç saatliğine milyoner olduğunu düşündü. Çarşamba sabahı hesabında 8.9 milyon sterlin vardı." ifadelerini kullandı.

"Bize söylediği ve gidip her şeyi mahvetmediği iyi oldu. Ertesi dakika eşim bana banka hesap bilgilerinin fotoğrafıyla birlikte bir mesaj gönderdi. Bana 'Bir Porsche sipariş edeceğim' dedi, ben de 'Saçmalama, o bizim paramız değil, bunu halletmemiz lazım' dedim." İfadelerini kullanan Caroline, oğlunun parayı iade etmesine ön ayak oldu. Porsche almak isteyen babanın hayalleri ise suya düştü.

Gillespie'ın uyarısının ardından hatasını anlayan banka, olaydan kısa bir süre sonra hesap bakiyesini olması gerektiği gibi düzeltti.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Dünya haberleri son dakika milyoner