2. Dünya Savaşı'ndan kalma uçaklara uçuş yasağı geldi

Ajans Bizim
İngiltere Havacılık Uçak kazası
2. Dünya Savaşı'ndan kalma uçaklara uçuş yasağı geldi
Fotoğraf: DepoPhotos

İngiliz Hava Kuvvetleri, cumartesi günü meydana gelen kazada bir pilotun hayatını kaybetmesinin ardından İkinci Dünya Savaşının ikonik uçaklarından bazılarını bir sonraki duyuruya kadar yere indirdiğini duyurdu.

Bir ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Coningsby hava üssünde meydana gelen trajik olayın ardından ve bir soruşturma yürütülürken, Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) “Battle of Britain Memorial Flight”ın uçuşlarını geçici olarak askıya almaya karar vermiştir" dendi.

Birliğin hava gösterileri ve sergiler için kullanılan klasik avcı ve bombardıman uçaklarının 5 Haziran'da İngiltere'nin güneyindeki Portsmouth'da Normandiya çıkarmasının 80’inci yıldönümü anısına düzenlenecek törende uçması bekleniyor.

Hava Kuvvetleri, bir zaman çizelgesi vermeksizin, bu uçakların "güvenli ve uygun" olduklarında tekrar hizmete döneceklerini belirtmekle yetindi.

İngiliz Hava Kuvvetleri pilotlarından Mark Long, 1940 yılındaki ünlü Britanya Savaşında kullanılan Spitfire uçağının düşmesi sonucu cumartesi günü hayatını kaybetmişti. 

Uçak İngiltere'nin doğusundaki Coningsby hava üssü yakınlarında uçarken bir tarlaya düştü. Pilotun olay yerinde öldüğü açıklandı.

Kraliyet Hava Kuvvetleri sözcüsü, "Soruşturma tamamlanıncaya kadar olayın koşulları ya da nedenleri hakkında yorum yapmayacağız" dedi.

Uçabilir durumda sadece 20 ila 30 arasında Spitfire kaldı. Bunların altısı Coningsby'de bulunuyor.