İngiltere Sağlık Bakanı Hancock istifa etti

İngiltere
İngiltere Sağlık Bakanı Hancock istifa etti

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, hakkında çıkan iddiaların ardından istifa ettiğini açıkladı.

İngiltere’de koronavirüs salgınıyla mücadelede geciktiği gerekçesiyle suçlamalara hedef olan ve Başbakan Boris Johnson ile yaşadığı polemiklerle gündeme gelen Sağlık Bakanı Matt Hancock’un eşini aldattığı ortaya çıkmıştı. Hancock kendisi gibi evli olan yakın çalışma arkadaşı Gina Coladangelo ile öpüşürken kameraya yakalanmıştı!.

Pandemi yönetimiyle ilgili sert eleştiriler alan bakanın üst düzey danışmanıyla öpüşürken yayımlanan görüntüsü, İngiliz medyasında ve dünya basınında manşetlere taşınmıştı. İşte bu görüşmeler sonrası az önce flaş bir gelişme yaşandı. Gelen son dakika bilgisine göre İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock istifa etti. Evli, üç çocuk babası Matt Hancock’un Gina Coladangelo ile öpüşme fotoğrafını önce The Sun gazetesi yayımladı. Gazetedeki fotoğrafı gören bakanın 14 yıllık eşi Martha Hancock (44) dün evi terk etti. Evinden çıkarken görüntülenen osteopat (kemik uzmanı) Martha Hancock’un üzgün yüz ifadesi dikkati çekti.The Sun’ın haberine göre, evli sevgililer, İngiliz hükümetinin merkezi olarak bilinen, sağlık bakanlığının da yer aldığı Whitehall Sarayı’nın koridorunda öpüşürken fotoğraflandı. 42 yaşındaki bakanın öpüştüğü 43 yaşındaki Gina Coladangelo, Oliver Bonas adlı giyim markasının kurucusu ve şirketin CEO’su milyoner Oliver Tress’in eşi. Ayrıca üç çocuk annesi.

 

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock istifa etti - Resim : 2

İSTİFA ETMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI 

Bakan Hancock, eleştiriye neden olan öpüşme görüntüsünün ardından özür dilerken istifa etmeyeceğini açıklamıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da bakana sahip çıkarak istifanın söz konusu olmadığını bildirmişti.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock İngiltere istifa