İngiltere'de 5 kişiyi katletti! 'Seks yapmak için fazla şişman ve çirkinim' sözleri dikkat çekti

İngiltere
İngiltere'de 5 kişiyi katletti! 'Seks yapmak için fazla şişman ve çirkinim' sözleri dikkat çekti

İngiltere'nin Plymouth kentinde dün düzenlenen silahlı saldırıda, saldırgan dahil 6 kişi yaşamını yitirdi. 23 yaşındaki Jake Davison'ın kadınların gözünde çekici olmaya takıntılı, seks yapmak için 'fazla şişman ve çirkin' olduğundan şikayet eden ve 'Terminatör' olmakla övünen biri olduğu aktarıldı

İngiltere'nin Plymouth kentinde dün düzenlenen silahlı saldırıda, saldırgan dahil 6 kişi yaşamını yitirdi. Devon ve Cornwall Polisi, Plymouth kentinin Keyham bölgesindeki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, silahlı şüpheli dahil olayda 6 kişinin öldüğünü doğruladı.

Açıklamada, 2 kadın ve 2 erkek ile saldırının faili olan erkeğin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilerek, bu kişilerin aldıkları kurşun yarası nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi. Kurşunların hedefi olan ve olay yerinde tedavi altına alınan 1 kadının ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürülmüş ve saldırının terörle bağlantısı olmadığı belirtilmişti. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Plymouth'da yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu dile getirmiş, "Herkesi sakin olmaya, polis tavsiyelerine uymaya ve acil servislerimizin işlerine devam etmelerine izin vermeye çağırıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere'de 5 kişiyi katletti! 'Seks yapmak için fazla şişman ve çirkinim' sözleri dikkat çekti - Resim : 1

Silahını kendine doğrultmadan önce Plymouth'ta 5 kişiyi öldüren saldırganın, Terminatör olma hayali kuran, 'şişko, çirkin bir bakire' olmakla övünen YouTube videoları paylaştığı belirlendi. 

23 yaşındaki vücut geliştirici Jake Davison'ın kadınlara çekici gelmediği, kız arkadaşının olmadığı, hiç ilişkiye girmediği konularına kafasını takmış olduğu öne sürülürken, vinç operatörü olarak çalıştığı öğrenilen Davison'ın evinden biraz ilerideki bir evin kapısını tekmeleyip girdikten sonra uzun namlulu silahla rastgele ateş açtığı belirtildi. Evden çıktıktan sonra ise yolda gördüğü insanlara ateş ettiği, burada da bir kişiyi başından vurduğu, ardından parka gidip burada köpek gezdiren 2 kişiye ateş açtığı ifade edildi. 

Kendisine 'Profesör Waffle' diyen aktif bir YouTuber olduğu öğrenilen saldırganın aşırı şiddet içeren video oyunları paylaştığı, olaydan 2 gün önce yarı otomatik tüfek paylaşımını beğendiği, son paylaşımında; "Uyanıyorsun ve duvara bakıyorsun hiçbir şeyin değişmediğini düşünüyorsun. Ben hala aynı pozisyondayım, hayatın aynı dönemindeyim; bakire, şişman, çirkin. Ben bir Terminatör falanım." ifadelerini kullanması dikkat çekti. 

Davison'un 'gönülsüz bekarlık' anlamına gelen bir durum yaşadığı söylenirken, bazı aşırılık yanlılarının kadınlara 'seks' borçlu olduklarına inandığı düşünülüyor. 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Plymouth Terminatör