İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, MI6'in başına getirildi

İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, MI6'in başına getirildi

İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un İngiliz dış istihbarat servisi MI6'nın yeni başkanı olarak atandığı bildirildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Boris Johnson'un İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6'in yeni başkanı olarak  Richard Moore'u atadığı belirtildi.

Halen İngiltere Dışişleri Bakanlığında "Politik Direktörlük" görevini yürüten Moore'un görevine sonbaharda başlayacağı kaydedildi.

Türkiye'ye yakın bir isim olan Moore, 2014-2017'de İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Beşiktaş ve Türkiye hayranlığıyla tanınan Moore her fırsatta Beşiktaş'a olan hayranlığını dile getiriyordu. Hatta büyükelçilik görevine veda ederken çektiği videonun sonunda "Siyah!" diye bağırması uzun süre gündemde yer etmişti.

İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, MI6'in başına getirildi - Resim : 1

BEŞİKTAŞ KONGRE ÜYESİ OLDU

Richard Moore, siyah-beyazlı kulübün kongre üyesi olmuştu. Vodafone Park'ta Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Ormanı ziyaret eden İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye'ye ilk geldiği dönemde Beşiktaş'ı seçtiğini belirterek, "Türkiye'ye ilk geldiğim zaman bir Türk takımı seçmem gerekiyordu. O zaman Gordon Milne teknik direktördü. Bu nedenle Beşiktaş'ı seçtim. O günden buraya kadar Beşiktaş'ı izledim. Özellikle son iki sezonun sonuçlarından inanılmaz memnun kaldım ve tebrik etmek istiyordum. Bu benim İngiltere Büyükelçisi olarak en mutlu günüm oldu." ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE SERT TEPKİ VERDİ

Richard Moore Türkiye'de görev yaptığı zamanda FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de sert tepki veren isimlerden biriydi. Kalkışmanın arkasında Gülen harekatının olduğunu çok iyi bildiklerini söyleyen Moore, o dönemde Birleşik Krallık başbakanı olarak görev yapan Theresa May'in, "Türkiye'ye tam destek verin" diyerek kendisine talimat verdiğini açıklamıştı.

"CÖMERTLİĞİNİZ EFSANEVİDİR"

Aynı zamanda Richard Moore Türkiye'nin koronavirüs sürecinde İngiltere'ye yaptığı yardımlara ilişkin ise, "Bravo benim Türkiye’m! Cömertliğiniz efsanevidir. Omuz omuza. Çok teşekkür ederiz." ifadelerine yer vermişti.

İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, MI6'in başına getirildi - Resim : 2

Richard Moore