İngiltere: Koronavirüs ile bağlantılı olduğu düşünülen sendrom çocuk ölümlerine yol açtı

koronavirüs
İngiltere: Koronavirüs ile bağlantılı olduğu düşünülen sendrom çocuk ölümlerine yol açtı

Araştırmacılar, İngiltere'de altta yatan sağlık sorunları olmamasına rağmen bazı çocukların nadir görülen bir iltihaplı sendromdan ölmesinin yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile ilişkisi olduğuna inanıyorlar.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yaptığı açıklamada, "Altta yatan sağlık sorunları olmayan bazı çocuklar hayatlarını kaybettiler. Bu hastalık, koronavirüsten kaynaklandığını düşündüğümüz yeni bir hastalık. Yüzde 100 emin değiliz çünkü bu hastalığa yakalanan bazı kişiler koronavirüs testlerinde pozitif çıkmadılar. Bu yüzden şu anda çok fazla araştırma yapıyoruz ama bu bizi endişelendiriyor" dedi.     

Açıklamasının devamında Hancock, "Bu hastalık nadir görülüyor. Her ne kadar buna yakalanan çocuklar için durum ciddiyet taşısa da, vaka sayısı çok az" diye belirtti.  

Öte yandan, İtalyan ve İngiliz sağlık uzmanları, yüksek ateş ve damar şişkinliği şikayetiyle hastaneye gelen çocuklarda görülen şiddetli iltihap hastalığı ve koronavirüs pandemisi arasında olası bir ilişki olup olmadığını araştırıyorlar.   

İtalya'nın kuzeyindeki doktorlar ise ülkede 9 yaşının altındaki dikkate değer derecede yüksek sayıdaki çocukta Asya'da görülen Kawasaki hastalığına benzeyen şiddetli vakaların tespit edildiğini açıkladılar.  

Avrupa'da salgından en fazla etkilenen ülke olan İtalya'da doktorlar, Kawasaki olarak bilinen, nedeni tam belirlenemeyen ve daha çok el, dil ile gözlerin kırmızılaşmasıyla sonuçlanan, bazı vakalarda kalp damarlarının genişlemesine neden olabilen çocuk hasta sayısında ciddi bir artış olduğunu rapor etmişti.

İngiltere koronavirüs Matt Hancock Kawasaki haberler son dakika haber