İngiltere'den Türkiye'ye seyahat kararı

İngiltere'den Türkiye'ye seyahat kararı

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, İngiltere, 75 ülkenin vatandaşına seyahat karantinası uygulamasını kontrollü bir şekilde terk edecek. Türkiye'ye seyahat yasağının da kısa süre içinde kaldırılacağı belirtildi.

Reuters haber ajansının da Daily Telegraph gazetesine dayandırdığı haberine göre, İngiliz hükümeti 75 ülkeden gelen vatandaşın 14 günlük karantina altına alınmayacağı aktarıldı. 

The Daily Telegraph, İngiltere hükümetinin "hava köprüsü" planlarını etkili bir şekilde ortadan kaldıracağını ve 75 ülkeden gelenler için koronavirüs karantina kurallarını sona erdireceğini bildirdi.  

Gazete, İngiltere'nin hemen hemen tüm AB destinasyonlarına, Bermuda ve Cebelitarık dahil olmak üzere İngiliz bölgelerine ve Türkiye, Tayland, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya zorunlu olmayan seyahat yasağını kısa süre içinde kaldıracağını bildirdi. 

Ulaştırma bakanlığı sözcüsü ise konuya yönelik açıklama talebine yanıt vermedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson hükümeti, ülke dışından gelenlere 2 haftalık karantina uyguladıktan sonra, uluslararası seyahatin nasıl açılacağıyla boğuşuyor. 

İngiltere Cuma günü, Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerden gelen insanlar için 14 günlük karantina döneminden vazgeçeceğini açıklamıştı. 

İngiltere'de konut topluluklar ve yerel hükümetten sorumlu bakan Simon Clarke, hükümetin seyahat hakkında bir duyuru üzerinde çalıştığını söyledi. 

Clarken "Bu duyuruyu güvenli olur olmaz yapacağız. Bu hafta bunun hakkında daha fazla konuşacağız. Açıkçası turizm sektörünü olabildiğince çabuk ayağa kaldırmak istiyoruz ve yakın gelecekte iyi haberler verebileceğimize eminim" dedi. 

Avrupa Birliği Konseyi'nin, koronavirüs salgını nedeniyle üçüncü ülkelerden Schengen bölgesine gelenler için uyguladığı seyahat kısıtlaması ile ilgili listeden Türkiye'yi çıkarmaması Ankara tarafından tepkiyle karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin, Brüksel'in aldığı bu kararla ilgili olarak hayal kırıklığı içinde olduğunu bildirdi.

haberler seyahat yasağı son dakika haber