İngiltere'den korkutan uyarı: Her gün 100 bin kişi koronavirüse yakalanıyor

İngiltere koronavirüs
İngiltere'den korkutan uyarı: Her gün 100 bin kişi koronavirüse yakalanıyor

İngiltere'de yapılan kapsamlı bir araştırma, ülkede her gün yaklaşık 100 bin kişinin koronavirüse yakalandığını ortaya koydu

BBC'nin haberine göre, Londra'da Imperial College tarafından yapılan araştırmaya göre salgının yayılma hızı artıyor, enfekte olanların sayısı her 9 günde 2 katına çıkıyor.

Araştırmacılara göre koronavirüsle mücadelede "kritik bir aşamaya gelindi" ve "bir şeyler değişmeli".

Uzmanlar, İngiltere'de enfeksiyon oranının, ilkbahardaki zirve noktaya hızla yaklaştığı uyarısında bulunuyor.

The React-1 adlı araştırma, İngiltere'de bugüne kadar koronavirüs ve neden olduğu Covid-19 hastalığıyla ilgili bugüne kadarki en güncel çalışma.

Pazar günü tamamlanan araştırmaya 86 bin gönüllü katıldı.

Araştırma koronavirüs vakalarının İngiltere'nin tüm bölgelerinde ve her yaş grubunda arttığını gösterdi.

İngiltere'de halen koronavirüs vaka sayısı ülkenin kuzeyinde daha fazlayken, araştırmaya göre vaka sayıları ülkenin güneyinde daha hızlı artıyor.

Araştırma ekibinden Profesör Steven Riley, elde edilen verilerin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Riley, "Mevcut önlemler yeterli değil" dedi.

Yine araştırma ekibinden Profesör Paul Elliott ise "İkinci dalgada kritik bir dönemdeyiz" diye konuştu. Elliott, vaka sayısının artmasının daha fazla kişinin hastanelerde tedavi görmesine ve daha fazla can kaybına yol açacağını söyledi.

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 44 milyon 565 bine, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 176 bine ulaştı, iyileşenlerin sayısı 32 milyon 588 bini geçti.

 

İngiltere Koronavirüse