İngiltere'den korkutan açıklama: Koronavirüsün bir mutasyonu daha tespit edildi

İngiltere
İngiltere'den korkutan açıklama: Koronavirüsün bir mutasyonu daha tespit edildi

İngiltere, koronavirüsün bir mutasyonunun daha tespit edildiğini açıkladı.

İngiltere’den korona virüsün mutasyona uğraması ve yeni türün bulaşma hızının daha yüksek olduğunun açıklamasının ardından kötü bir haber daha geldi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Güney Afrika’dan gelen 2 kişide mutasyona uğraşmış korona virüsün başka bir türün tespit edildiğini bildirdi. Hancock, tespit edilen türün İngiltere’dekinden daha da hızlı yayıldığını ve daha fazla mutasyona uğradığını söyledi.


Günlük gerçekleştirilen basın toplantısında mutasyona uğrayan virüs üzerinde duran Sağlık Bakanı Hancock, "Virüsle temasta bulunmuş ve bulaşan kişileri karantinaya aldık. Yeni mutasyona uğramış virüsü incelemeye başladık" diye konuştu. Alınan tedbirlere de değinen Hancock, son iki hafta içerisinde Güney Afrika’dan İngiltere’ye gelen herkesin 14 gün süreyle karantinaya alındığını ve bu kişilerin hiç kimseyle temas etmemesi için gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı.
Güney Afrikalı yetkililer ile temas halinde olduklarının altını çizen Matt Hancock, yetkililere hızlı ve duyarlı oldukları için teşekkür etti.

İSRAİL'DE DE KOVİD-19'UN DAHA BULAŞICI YENİ TÜRÜ SAPTANDI

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 4 kişide İngiltere'de tespit edilen Kovid-19'un yeni bulaşıcı türüne rastlandığı belirtildi.

Söz konusu kişilerden 3'nün kısa süre önce İngiltere'den döndüğü, diğerinin ise ülke dışına çıkmadığı ifade edildi.

İngiltere'nin güneydoğusunda Kovid-19'un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti.

Bunun üzerine İsrail, 20 Aralık'ta İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'dan gelecek yabancıların ülkeye alınmayacağını, söz konusu ülkelerden dönen İsraillilere ise belirlenen otellerde 10 ila 14 gün karantinada kalmalarının zorunlu hale getirildiğini duyurmuştu. Tel Aviv yönetimi pazartesi günü de çalışma vizesi olan yabancılar ve aileleri hariç tüm yabancıların en az 10 gün boyunca İsrail'e girişine yasak getirmişti.

Ayrıca yurt dışından dönen tüm İsrailliler, bugün 22.00'den itibaren evleri yerine belirlenen otellerde karantinada tutulacak.

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere koronavirüs mutasyon