İngiltere'de şoke eden olay... Günlerdir aranıyordu, ormanlık alanda insan kalıntıları bulundu

İngiltere Kadın cinayetleri
İngiltere'de şoke eden olay... Günlerdir aranıyordu, ormanlık alanda insan kalıntıları bulundu

İngiltere'nin başkenti Londra'da 3 Mart'tan bu yana kayıp olan 33 yaşındaki Sarah Everard soruşturmasında, ormanlık bir alanda "insan kalıntıları" bulunduğu açıklanırken, 1 polis memuru cinayet şüphesi ile gözaltına alındı.

Londra Metropolitan Polisi günlerdir kayıp olan 33 yaşındaki Sarah Everard'ı ararken Kent'teki bir ormanlık alanla "insan kalıntıları" bulunduğunu söyledi. Polis kalıntılardan henüz herhangi bir kimlik doğrulanamadığını belirtti.

Metropolitan Polis Memuru Cressida Dick, yaptığı açıklamada "Bu akşam arama ekipleri çok üzücü bir şekilde ormanda insan kalıntıları buldular. Arama Kent'teki Ashford'da bir ormanlık alanda yapıldı." dedi. Dick, henüz kimlik doğrulamanın yapılamadığını, bunun zaman alacağını belirtti. Bölgede polis ekiplerinin arttırılacağını söyleyen Dick, "Bu korkunç haber karşısında son derece dehşete düştüğünü" ve meslektaşlarının insanları korumak için sokaklarda devriyede olacağını sözlerine ekledi.Sarah Everard, geçen hafta Çarşamba günü Londra'da saat 21:00 civarında ortadan kayboldu. Sarah Everard'ın kaybolmasından sonra olayla ilgisi olduğu düşünülen bir polis memuru kaçırma şüphesi ile tutuklandı.

Kamuoyunu rahatlatmak isteyen komiseri şunları söyledi: "Londralıların bir kadının sokaklarımızdan kaçırılmasının inanılmaz derecede nadir olduğunu bilmek isteyeceklerini anlıyorum. Buna rağmen, Londra'daki kadınların ve halkın, özellikle Sarah'nın kaybolduğu bölgedeki kadınların, endişelenip korkacaklarını tamamen anlıyorum." derken, Londra belediye başkanı Sadiq Khan, "Londralıların Sarah'nın ortadan kaybolması ve davadaki gelişmeler karşısında şok olup ve endişeli olduklarını biliyorum. Sarah'nın ailesine ve şehrimizdeki herkese, polisin kesinlikle ellerinden gelen her şeyi yaptığına dair emin olmasını istiyorum. Londralılar, Sarah'nın kaybolduğu bölgede soruşturmalarına devam eden ve devriye yapan daha fazla polis memurunu sokaklarımızda görmeye devam edecekler." dedi. 

İngiltere'de şoke eden olay... Günlerdir aranıyordu, ormanlık alanda insan kalıntıları bulundu - Resim : 1

POLİS MEMURU GÖZALTINA ALINDI

İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneyinde bulunan Clapham bölgesinde 3 Mart günü kaybolan 33 yaşındaki pazarlama yöneticisi Sarah Everard soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, aktif görevde olan 1 polis memurunun Everard'ın kaybolmasıyla bağlantılı olarak Kent'teki bir adreste 'cinayet şüphesi' ve 'uygunsuz teşhir' nedeni ile gözaltına alındığı aktarıldı.

Polis, gözaltına alınan polisin adını paylaşmazken, aynı adreste bulunan başka bir kadının da yardım ve yataklıktan gözaltına alındığını açıklayarak, "30'lu yaşlarında bir kadın da 9 Mart akşamı bir suçluya yardım ettiği şüphesiyle tutuklandı. Gözaltında tutulmaya devam ediyor" dedi.

Polis ayrıca, Londra'nın güneydoğusunda bulunan Kent ilçesindeki Ashford’daki ormanlık alanda arama operasyonunun devam ettiğini belirtti. Komiser Yardımcısı Nick Ephgrave yaptığı açıklamada, yeni gelişmeyi "hem şok edici hem de derinden rahatsız edici" olarak nitelendirerek, tutuklamaların "ciddi ve önemli bir gelişme" olduğunu belirtti.

Everard, en son 3 Mart'ta 21.30 civarında Clapham'da arkadaşının evinden ayrılarak kendi evine gittiği sırada bir evin kapı zilindeki kamerada görüldüğü belirlenmişti. Kayıp kadından o günden bu yana haber alınamıyor. Everard’ın son görüntüsünde ise üstünde ise yeşil yağmurluk, turkuaz ve turuncu renkli spor ayakkabı ve beyaz baklava desenli lacivert pantolon olduğu görüldü.

 

Kaynak: İHA

Sarah Everard İngiltere Londra kadın cinayetleri