İngiltere'de hukuk mücadelesine konu olan alpaka Geronimo öldürüldü

İngiltere
İngiltere'de hukuk mücadelesine konu olan alpaka Geronimo öldürüldü

İngiltere'de Geronimo isimli alpakada teşhis edilen bir hastalık sonrası, yetkililer öldürülmesine karar verdi. Geronimo'nun öldürülmesini engellemek için hayvan severler eylem başlatsa da polis eşliğinde çiftliğinden götürülen alpaka öldürüldü

İngiltere'de Geronimo adlı alpakada tüberküloz tespit edildi. İki kez yapılan testte de sonuç pozitif çıkıp sığır tüberkülozu olduğu belirlenince, sahibinin test sonuçlarına itiraz ettiği Geronimo isimli alpaka, dört yıl süren hukuk mücadelesinin ardından öldürüldü. 

Mahkeme, hastalığı diğer hayvanlara bulaştırmaması için Geronimo’nun öldürülmesine karar verdi. Geronimo'nun sahibi Helen Macdonald, testlerin hatalı olduğunu öne sürerek eylem başlattı. Onlarca hayvansever, Geronimo'yu korumak için çiftliğin etrafında kamp yapmaya başladı. Hatta görevlilerin kafasını karıştırmak için 4 tane 'dublör' alpaka getirildi. Geronimo'nun öldürülmemesi için başlatılan imza kampanyasına 140 bin kişi katıldı. Ancak dün sabah 30 üniformalı polis eşliğindeki görevliler, çiftliğe giderek el koydukları Geronimo'yu öldürdü.

İngiltere'de hukuk mücadelesine konu olan alpaka Geronimo öldürüldü - Resim : 1

Macdonald, "Bu hükümetten kesinlikle iğreniyorum. Bunlar barbarca davranışlar. Bir utanç. Geçen hafta boyunca ilgili personelin tatilde olduğunu söyleyerek bizi oyaladılar. Aslında tüm bu zaman Geronimo'yu öldürmeyi planlıyorlarmış" dedi. 

Başbakanlıktan da Macdonald'a destek açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Hayvanlarını sığır veremine kaybetmek çok üzücü ve maalesef bu çiftçilerimizin yüzleşmes gereken bir durum" denildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere alpaka