"Hz. İsa'yım" diyen Rus kült liderine nefes kesen operasyon!

Rusya
"Hz. İsa'yım" diyen Rus kült liderine nefes kesen operasyon!

Rusya'da kendisini Hz. İsa olduğunu iddia eden Rus kült lideri Sibirya'da özel kuvvetler tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı

Rusya'nın Sibirya bölgesinde kendisinin Hz.İsa'nın reenkarnasyonu olduğunu iddia eden Rus kült lideri Vissarion lakaplı Sergey Torop'a (59) özel kuvvetler tarafından operasyon düzenlendi. Vissarion Torop ile birlikte eski rock müzisyeni olan Vadim Redkin’in de gözaltına alındığı belirtildi. 

"Hz. İsa'yım" diyen Rus kült liderine nefes kesen operasyon! - Resim : 1

AĞIR SİLAHLARLA GÖZALTINA ALINDI

Özel kuvvetlerin, 4 helikopter ve birçok ağır silahlı birliklerle ‘Sun City’ denilen uzak bir yerleşkeye askeri operasyon düzenlediği ifade edilirken, Rus Araştırma Komitesi’nin kültün, bazı takipçilerinin 'sağlıklarına ciddi zarar vermesine' neden olan 'psikolojik şiddet' kullandığı gerekçesiyle soruşturulduğunu söyledi.

"Hz. İsa'yım" diyen Rus kült liderine nefes kesen operasyon! - Resim : 2

Operasyonda Sergey Torop ve diğer iki lider olan Vadim Redkin ve Vladimir Vedernikov’un da gözaltına alındığı ve ‘iki veya daha fazla kişiye zarar verme’ şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi. 

Takipçileri tarafından Vissarion olarak tanınan Sergey Torop, 1991 yılında Sibirya'nın Krasnoyarsk bölgesinde Son Ahit Kilisesi'ni kurdu.

59 yaşında, eski bir trafik polisi olan Torop'un, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından kısa bir süre sonra tarikat grubu kurmasından bu yana binlerce destekçi kazandığı bildirildi. Bazılarının onun Mesih'in reenkarnasyonu olduğuna inandığı söyleniyor.

 

"Hz. İsa'yım" diyen Rus kült liderine nefes kesen operasyon! - Resim : 3

Son Ahit Kilisesi'nin takipçileri, 1995 yılında Sibirya'nın Kuraga bölgesinde Güneş Şehri olarak bilinen bir yerleşim yeri kurdular. Bölgedeki diğer yerleşim yerlerinde birkaç yüz üye yaşıyor. 2000 yılında, Rusya Adalet Bakanlığı, tarikatın dünya çapında 10 bin destekçi topladığını açıkladı. 

Destekçilerinin sigara içmemesi, alkol almaması veya para takas etmemesi, temel bir geçim kaynağı ile yaşaması gerekiyor. BBC Russian, Torop'un öğretilerine inananların et, kahve, çay, şeker, mayalı ekmek ve buğday ürünlerini de tüketmemesi gerektiğini bildirdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Sibirya Hz.İsa reenkarnasyon Sergey Torop