Hükümete ilginç koronavirüs tepkisi: Kiliseyi bara dönüştürdüler

Hükümete ilginç koronavirüs tepkisi: Kiliseyi bara dönüştürdüler

Arjantin'de Evanjelik bir kilise, koronavirüs salgınındaki normalleşme sürecinde bar ve restoranların açılıp, dini törenler üzerindeki kısıtlamaların sürmesini ilginç tepki göstererek, protesto amaçlı kapılarını bar olarak açtı

Santa Fe bölgesindeki Comunidad Redentor isimli kilisenin içine bar masaları yerleştirildi ve papazlar garson gibi giyinip ellerindeki tepsilerde İncil taşıdı.

Garson gibi giyinen papaz Daniel Cattaneo, "Bugün burada, bu kıyafetlerle elimizde tepsilerle duruyoruz, çünkü görünen o ki Tanrı'nın sözlerini sadece böyle servis etmemize izin var. Bu sebeple dördüncü masaya dana şinitzel siparişinin yanında Tanrı'nın sözleri gidiyor" dedi.

Dini tören düzenlemenin anayasal hakları olduğunu söyleyen Cattaneo, "Barlar açıldı, mağazaların açılmasına izin var, neden bize karşı ayrımcılık yapılıyor" diye konuştu.

Hükümete ilginç koronavirüs tepkisi: Kiliseyi bara dönüştürdüler - Resim : 1

Koronavirüs Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te hızla yayılmaya devam ederken, salgın ülkenin geri kalanında büyük oranda yavaşlamış durumda. Santa Fe'de virüsle mücadelede başarılı olunmuş, barlar da faaliyetlerine yeniden başlamıştı, ancak kiliselere maksimum 10 kişi alınmasına izin verilmişti.

Cuma günü Arjantin'de 891'i Buenos Aires'te olmak üzere 1,391 yeni vaka ile rekor seviyeye ulaşıldı. Arjantin'de şu ana kadar 28 bin 764 vaka ve 785 can kaybı yaşandı. 

kilise Arjantin koronavirüs bar haberler