Hristiyanlardan Paris Olimpiyatları'nın açılış performansına tepki: "Saygısızlık"

HABER MERKEZİ
Fransa 2024 Paris Olimpiyatları Elon Musk hristiyanlık göçmen Afrika

Paris Olimpiyatlarının açılış töreni yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Törenden önce göçmenlerin başka kentlere nakledilmesi aktivistlerin tepkisine neden oldu. Açılış sırasında sergilenen performans Hristiyanlara yönelik hakaret olarak nitelendi.

Fransa, Olimpiyat oyunları tarihinin en tartışmalı açılış törenine ev sahipliği yaptı. Tepkiler, açılıştan önce yapılan hazırlıklarla birlikte başladı.

Zira Fransız hükümeti, Paris'in dört bir yanındaki evsizleri ve göçmenleri tahliye etmek için düğmeye bastı. Şehir, turist akınına uğramadan önce, çoğunluğu Afrikalılardan oluşan göçmenler ve sokaklarda yaşayan kişiler, zırhlı polisler eşliğinde otobüslere bindirilerek Paris'ten uzaklaştırıldı.

İnsan hakları aktivistleri, söz konusu uygulamayı "sosyal temizlik" olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Hükümetin göçmenlere karşı "avlama politikası" izlediği iddiaları ortaya atıldı.

PARİS OLİMPİYATLARI AÇILIŞ TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

Açılış töreninde yaşananlar ise yeni bir tartışmaya kapı araladı. Zira Leonardo da Vinci'nin Hz. İsa'nın son akşam yemeğini tasvir ettiği tablo, LGBT'liler tarafından farklı bir şekilde yeniden canlandırıldı.

Özellikle Hristiyanların tepkisi büyüdü. Performans, Katoliklere yönelik "hakaret" olarak değerlendirildi.

ELON MUSK'TAN TEPKİ

Yaşananlara tepki gösterenler arasında milyarder iş insanı Elon Musk da vardı. X hesabından yaptığı paylaşımda, Hristiyanlara büyük saygısızlık yapıldığını belirtti.