Hollanda'da sandık başında kavga: Çevik kuvvet müdahale etti

Hollanda 14 Mayıs Seçimleri
Hollanda'da sandık başında kavga: Çevik kuvvet müdahale etti

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 14 Mayıs seçimleri için oy verme sürecinin bitmesine yakın kavga çıktı. Seçim alanına çok sayıda çevik kuvvet polisi ve ambulans sevk edildi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işleminin sona ermesine kısa süre kala olay çıktı. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, oy verme işleminin gerçekleştiği RAI Fuar ve Kongre Merkezi’ne polis helikopteri ve çok sayıda ambulans sevk edildi.

 Polis, kavganın dün 21.00 civarında başladığını ve 02.30'a kadar devam ettiğini söyledi. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise fuardaki sergi alanında tamamı erkeklerden oluşan iki grubun kavga ettiği ve polisin onları sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.Bununla birlikte iki farklı siyasi parti temsilcileri arasında çıkan kavganın ardından tutuklama olmadığı bilgisi paylaşıldı. 

OY SANDIKLARI GÜVENLİ BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Amsterdam polis sözcüsü, Türkiye seçimleri için oy verme işleminin yapıldığı alanda 'büyük bir olay' yaşandığını aktarırken, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri, olaylarla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi. Sandık başında görevli yaklaşık 100 kişinin, olayın ardından hala RAI’de kaldığı ve oy sandıkları ile pusulaları güvence altına aldıkları belirtildi. Oy sandıkları, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından, güvenli bir yere götürüldü.

Dün, Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde oy kullanabilecekleri son gündü. Lahey, Deventer ve Eindhoven'da da Türk vatandaşları için oy kullanma yerleri açılmıştı. 

SANDIKLAR 14 MAYIS'TAN ÖNCE TÜRKİYE'YE GÖNDERİLECEK

Hollanda’da kullanılan oy pusulaları, 14 Mayıs’tan önce Türkiye’ye gönderilecek. Hollanda’da yaklaşık 260 bin Türkiye vatandaşının oy kullanma hakkı bulunuyor. Hollandalı düşünce kuruluşu Clingendael Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, Hollanda’daki Türk seçmenlerin sandığa gitme oranı yüzde 56 civarında.

Kaynak: Haber Global TV

Hollanda 14 Mayıs seçimleri oy kullanma seçim sandığı