Hollanda'da gece kulübünde 1300 kişiyle koronavirüs deneyi

Hollanda koronavirüs
Hollanda'da gece kulübünde 1300 kişiyle koronavirüs deneyi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da koronavirüsün gece kulübünde yayılımının nasıl olacağını gözlemlemek için parti düzenlendi. Bin 300 kişinin katılımıyla düzenlenen parti, 17 bin kişilik kapasitesi olan gece kulübünde gerçekleştirildi.

Hollanda'da koronavirüs sebebiyle kapalı olan gece kulüplerinin, kısıtlamaların hafifletileceği dönemde nasıl açılabileceğini görmek için yapılan araştırmaya bin 300 kişi katıldı.

Araştırmaya katılan kişiler, koronavirüs kısıtlamalarından "muaf" tutularak  gece kulübünde eğlendi. Kovid-19'un yayılmasına ilişkin gerçekleştirilen deneyin amacının, kısıtlamaların kalkacağı dönemde gece kulüplerinin kontrollü bir şekilde açılmasının mümkün olup olmayacağını görmek olduğu kaydedildi.  Etkinlikte DJ olarak Sam Feldt, Lady Bee ve Sunnery James & Ryan Marciano  yer aldı.

ŞARKI SÖYLEYİP ÇIĞLIK ATILMASI İSTENDİ

Gece kulübünde gerçekleşen deneyde, dans pistindeki bazı kişilerin hareketleri kısıtlanırken, bazılarının ise, sürekli ya da bir kereye mahsus dans sırasında maske takmaları istendi. Bir kısma ise floresan içecek verilerek en kalabalık parti alanlarında ne kadar tükürük salgılandığının gözlemlenmesi için ise, şarkı söyleyip çığlık atmaları istendi.

'ÇALIŞMANIN MEKANLARIN AÇILMASINA YARDIMCI OLMASINI UMUYORUZ'

Hükümet için çalışmayı yürüten Fieldlab şirketinden Tim Boersma deney ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çalışmanın mekanların yeniden açılmasına yardımcı olmasını umuyoruz." ifadelerine yer verdi. Ayrıca katılımcıların, 48 saat önce koronavirüs için test yaptırdığı ve negatif sonuç çıkanların etkinliğe dahil edildiği belirtildi.  

KORONAVİRÜS SALGININDA SON GELİŞMELER

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 117 milyon 603 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 608 bini, iyileşenlerin sayısı ise 93 milyon 90 bini geçti.

Vaka sayısı ABD'de 29 milyon 702 bine, Hindistan'da 11 milyon 244 bine, Brezilya'da 11 milyon 19 bine ve Rusya'da 4 milyon 333 bine ulaştı.

ABD'nin Michigan eyaletinde evsizler, Kovid-19 aşılamalarında öncelikli gruplar arasına alınırken, ABD'nin New York kentinde kapalı olan devlet okullarının lise kısımlarında 22 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime başlanacağı açıklandı.

Danimarka Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, ülkede Kovid-19'un 31 farklı türüne rastlandığını açıkladı.

Almanya'da Kovid-19 salgını çerçevesinde uygulanan bazı kısıtlamalar birçok eyalette bugünden itibaren gevşetilmeye başlandı.

Kaynak: DHA

Hollanda Amsterdam