Hindistan'da koronavirüs aşılarını çalan hırsızdan 'Üzgünüm, bilmiyordum' yazılı not

Hindistan koronavirüs
Hindistan'da koronavirüs aşılarını çalan hırsızdan 'Üzgünüm, bilmiyordum' yazılı not

Vaka sayılarıyla zor günler geçiren Hindistan'da Haryana eyaletinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla dolu çantayı çalan hırsız, aynı gün çantayı geri bırakarak "üzgün olduğunu ve çantanın içinde aşı olduğunu bilmediğini" söyledi.

NDTV’nin haberine göre, Haryana’da bulunan Jind General Hastanesinde yaşanan olayda, hırsızın, içinde 1700 dozdan fazla Covishield ve Covaxin aşısının bulunduğu çantayı alıp kaçtığı belirtildi.

Aynı gün içinde hırsızın içine "üzgünüm, bilmiyordum" yazılı not koyarak çantayı eyalet karakolunun yakınındaki bir kafede başka bir kişiye teslim ettiği öğrenildi.

Hırsızın, kafedeki kişiye çantanın içinde polise götürmesi gereken yiyeceklerin olduğunu ancak kendisinin bir işi çıktığını söylediği ve söz konusu kişiden çantayı karakola bırakmasını rica ettiği kaydedildi.

Hırsızın yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Son 24 saatte 314 bin 835 yeni vakayla Hindistan, ABD'de 8 Ocak'ta görülen dünya genelindeki en fazla günlük vaka sayısını geriden bırakırken, ülkede toplam vaka sayısı 15 milyon 924 bin 806 oldu.

Uzmanlar, ülke çapındaki artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısını yaptı.

Sağlık yetkilileri, başkent Yeni Delhi'deki hastanelerde oksijen tüpü, yatak ve Kovid-19 tedavisindeki bazı önemli ilaçların eksikliğinin baş gösterdiğini belirterek, merkezi hükümete, eyalete acil yardım ve eksiklerin giderilmesi çağrısında bulundu.

İlk dalganın ardından vaka eğrisi şubattan itibaren yukarı doğru sert bir yay çizerek yeni ve ilkinden çok daha büyük bir dalga meydana getirdi.

Hindistan 2 Nisan'dan bu yana günlük bazda dünyada en fazla vaka kaydedilen ülke konumunda bulunuyor.

 

Kaynak: AA

Hindistan Haryana koronavirüs